Opština Vrbas pomaže izbeglicama sa 4,1 miliona dinara za sanaciju kuća

od strane | 23/01/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Freepik)

  Opština Vrbas i Komesarijat za izbeglice dodelili su pomoć od 4,1 miliona dinara za nabavku građevinskog materijala, sanaciju ili završetak stambenog objekta porodicama sa statusom raseljenih lica.

Ugovore je porodicama uručila zamenica predsednika Tijana Aleksić, koja je rekla da je opština Vrbas u saradnji sa Vladom Srbije, Komesarijatom i Evropskom unijom, tokom proteklih šest godina uspela da stambeno pomogne i zbrine ukupno 103 porodice.

Danas se taj broj uvećao na 113 porodica, dakle, krov nad glavom je obezbeđen za oko 400 naših sugrađana – rekla je Aleksićeva.

Kaže da je deset porodica dobilo blizu 35.000 evra, da unaprede svoje stambeno pitanje.

Novčana sredstva dobili su Dušan Martinović, Pero Manojlović, Mirko Radić, Drago Mirković, Nebojša Pokrajac iz Vrbasa, Đuro Glumac i Gordana Vuković iz Bačkog Dobrog Polja, Ljiljana Đorđević i Milivoje Pažić iz Ravnog Sela.

Zamenica predsednika opštine istakla je da Vrbas iz godine u godinu učestvuje u Regionalnom stambenom programu za izbeglice i naglasila činjenicu da su žene vlasnici devet od 12 kuća koje su prošle godine dodelili.

Ona je poručila da će Opština Vrbas nastaviti da posvećeno i predano radi na rešavanju jednog od najznačajnijih egzistencijalnih pitanja za izbegla i raseljena lica.

Izvor: Tanjug

tagovi: opstina | pomoc | sanacija | vrbas

Preporučene vesti:

Petković: Za nas je Ustav Republike Srbije svetinja

(Foto: kim.gov.rs)  Zajednica srpskih opština predstavlja jedini mehanizam opstanka i ostanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i odbijanje Prištine da punih deset godina ispuni svoju obavezu iz dijaloga direktno je omogućilo Aljbinu Kurtiju da sprovodi teror,...

Više...