Održana “Olimpijada sporta, zdravlja i kulture“, učestvovalo više od 500 penzionera

od strane | 05/10/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Olimpijada 3D)

  Manifestacija „Olimpijada sporta, zdravlja i kulture“, koja je tokom prethodna četiri dana u Vrnjačkoj Banji okupila više od 500 penzionera iz cele Srbije i na kojoj je proglašen početak primene penzionerske kartice, zvanično je zatvorena.

Tokom poslednjeg dana manifestacije, predsednik Saveza penzionera Srbije Andreja Savić potpisao je sporazum saradnje sa kompanijom Cepter.

Savić je naveo na finalnoj manifestaciji olimpijade, kojoj su prethodili višemesečni susreti u 24 okruga, uključujući Beograd, Vojvodinu i južnu srpsku pokrajinu Kosovo i Metohiju, održane su brojne sportske igre (šah, pikado, fudbal), kulturni sadržaji, književne večeri, likovne kolonije i ekološke radionice.

– Sve radionice su bile vrlo sadržajne i kreativne. Pobednicima su simbolično uručene medalje i pehari poslednjeg takmičarskog dana, a cilj je da se širi zdrav duh među starijom populacijom – naglasio je on.

Manifestacija, 16. po redu, održana je pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, kome je Savić zahvalio na svečanom zatvaranju, navedeno je u saopštenju Saveza penzionera.

– Zahvaljujući velikoj podršci države i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, penzije za oko 1,65 miliona najstarijih sugrađana od 1. oktobra su uvećane 5,5 odsto, a od 1. januara 2024. mogu da računaju i na dodatno povećanje koje će iznositi 14,8 procenata, kao i primenu penzionerske kartice koja će penzionerima omogućiti da koriste pogodnosti u više od 650 objekata, ustanova, trgovinskih lanaca – zaključio je Savić.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Želimir Žilnik dobitnik nagrade Beogradski pobednik 52. FEST-a

(Foto: CEBEF/Stefan Đaković)  Ovogodišnji Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti biće dodeljen Želimiru Žilniku, jednom od najznačajnijih i najplodnijih reditelja naše kinematografije. Želimir Žilnik spada u ključne figure i začetnike srpskog i...

Više...

Završen sastanak premijerke Ane Brnabić sa poljoprivrednicima

(Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima poljoprivrednika a na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo poljoprivrede uradi predlog izjave o obrađivanju zemljišta, koji će sačekati formiranje nove Vlade...

Više...