Obrenovac: U planu izgradnja novih 100 kilometara kanalizacione mreže

od strane | 08/02/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Freeepik)

  Realizacijom projekta „Čista Srbija“ na teritoriji opštine Obrenovac planirano je projektovanje i izgradnja novh 100 kilometara kanalizacione mreže.

U Breštanskoj ulici, u mesnoj zajednici Urovci, u toku je izgradnja kućnih priključaka za kanalizacionu mrežu, odnosno sprovode se završni radovi na izgradnji kanalizacione mreže.

Direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Branko Matić objasnio je zbog čega radovi mogu dugo da traju.

– Ovaj posao je vrlo zahtevan i podrazumeva izlazak inženjera u svaku ulicu i kao takav traje dugo – rekao je Matić.

On je naveo da građani zbog izgradnje kanalizacione mreže imaju dosta problema u svakodnevnom funkcionisanju, posebno u delovima grada gde su ulice uske, pa se dešava da delovi na kojima su izvođeni radovi ostanu u nekom periodu neasfaltirani.

– Međutim, procedura je takva, da treba sačekati neko vreme, pre samog asfaltiranja, kako ne bi došlo do pucanja asfalta – rekao je direktor JKP.

Matić je zamolio građane za strpljenje dok traju radovi, a ujedno je i najavio nove građevinske radove u naselju Mladost.

Takođe, istakao je da je dobijena građevinska dozvola za izvođenje radova na izgradnji kanalizacione mreže u mesnoj zajednici Barič, a najavljen je i početak građevinskih radova u tom delu opštine Obrenovac.

Kako se navodi, projektom je obuhvaćena izgradnja kanalizacione mreže u mesnim zajednicama Zvečka, Urovci, Krtinska, jedan deo naselja Gaj, kao i deo industrijske zone.

Matić je na kraju poručio da se radi na projektovanju nastavka mreže u Zvečkoj, od nadvožnjaka do Ratara, kao i deo Mislođina, ali i ceo Barič.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti: