Obrenovac: U planu izgradnja novih 100 kilometara kanalizacione mreže

od strane | 08/02/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Freeepik)

  Realizacijom projekta „Čista Srbija“ na teritoriji opštine Obrenovac planirano je projektovanje i izgradnja novh 100 kilometara kanalizacione mreže.

U Breštanskoj ulici, u mesnoj zajednici Urovci, u toku je izgradnja kućnih priključaka za kanalizacionu mrežu, odnosno sprovode se završni radovi na izgradnji kanalizacione mreže.

Direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Branko Matić objasnio je zbog čega radovi mogu dugo da traju.

– Ovaj posao je vrlo zahtevan i podrazumeva izlazak inženjera u svaku ulicu i kao takav traje dugo – rekao je Matić.

On je naveo da građani zbog izgradnje kanalizacione mreže imaju dosta problema u svakodnevnom funkcionisanju, posebno u delovima grada gde su ulice uske, pa se dešava da delovi na kojima su izvođeni radovi ostanu u nekom periodu neasfaltirani.

– Međutim, procedura je takva, da treba sačekati neko vreme, pre samog asfaltiranja, kako ne bi došlo do pucanja asfalta – rekao je direktor JKP.

Matić je zamolio građane za strpljenje dok traju radovi, a ujedno je i najavio nove građevinske radove u naselju Mladost.

Takođe, istakao je da je dobijena građevinska dozvola za izvođenje radova na izgradnji kanalizacione mreže u mesnoj zajednici Barič, a najavljen je i početak građevinskih radova u tom delu opštine Obrenovac.

Kako se navodi, projektom je obuhvaćena izgradnja kanalizacione mreže u mesnim zajednicama Zvečka, Urovci, Krtinska, jedan deo naselja Gaj, kao i deo industrijske zone.

Matić je na kraju poručio da se radi na projektovanju nastavka mreže u Zvečkoj, od nadvožnjaka do Ratara, kao i deo Mislođina, ali i ceo Barič.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Srbiji ima oko 3.000 prozjumera ukupne snage 48 MW

(Foto: Shutterstock.com)  U Registar prozjumera Elektrodistribucije Srbije (EDS) upisano je približno 3.000 prozjumera ukupne instalisane snage blizu 48 megavata (MW), saopštilo je Udruženje obnovljivi izvori energije (OIE). Kako se navodi, najveći broj prozjumera...

Više...

Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

(Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ)  Skupština Srbije izabrala je danas potpredsednicu Srpske napredne stranke i dosadašnju predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić za predsednicu srpskog parlamenta. Za Anu Brnabić je, od prisutnih 158 poslanika, glasalo 153, a protiv je...

Više...