Objavljeni javni pozivi za subvencije u poljoprivredi

od strane | 01/03/2023 | Selo, Srbija

(Foto: Freepik)

  Sekretarijat za poljoprivredu objavio je javne pozive za dostavljanje prijava za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti poljoprivrede za ovu godinu.

Sredstva koja je Grad Beograd izdvojio za ove namene su bespovratna i namenska, a ukupno iznose više od 450 miliona dinara, saopšteno je iz Sekretarijata za poljoprivredu.

Kako se navodi iz gradske uprave, u pitanju su javni pozivi za nabavku poljoprivrednih priključnih mašina, u oblasti pčelarstva, stočarstva i prerade mleka, voćarstva, povrtarstva i ratarstva, kao i za nabavku traktora.

Sredstva namenjena za nabavku nove poljoprivredne priključne mašine dodeljuju se u maksimalnom iznosu do 80 odsto od cene prihvatljivih troškova nabavke poljoprivredne priključne mašine.

Maksimalni iznos podsticajnih sredstava ne može biti veći od 500.000 dinara po korisniku, a za ovu namenu opredeljena su bespovratna finansijska sredstva u iznosu od 120.600.500 dinara.

Podsticajna sredstva za nabavku nove opreme za pčelarstvo takođe su bespovratna. Maksimalni iznos podsticajnih sredstava ne može biti veći od 120.000 dinara po korisniku, a sredstva koja su opredeljena su u iznosu od 45 miliona dinara.

Kada je reč o sredstvima u oblasti stočarstva i prerade mleka na gazdinstvu u Beogradu za ovu godinu, ona su namenjena za nabavku junica, ovaca, koza, opreme za stočarstvo, kao i opreme za preradu mleka na gazdinstvu. Izdvojena su bespovratna finansijska sredstva u iznosu od 65.000.000 dinara.

Podsticajna sredstva u oblasti voćarstva povrtarstva i ratarstva na teritoriji grada Beograda za ovu godinu iznose 70.000.000 dinara.

Za nabavku traktora, grad je izdvojio bespovratna finansijska sredstva u iznosu od 150.000.000 dinara, dok maksimalni iznos podsticajnih sredstava ne može biti veći od milion dinara po korisniku.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti: