Objavljen konkurs za izbor najboljih kompanija na Zapadnom Balkanu

od strane | 31/01/2023 | Ekonomija, Srbija

(Foto: Freepik)

  Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana (KIF ZB 6) pozvao je kompanije da učestvuju na Otvorenom regionalnom takmičenju za izbor najboljih firmi na Zapadnom Balkanu, koji će biti otvoren do 15. februara.

Stručna komisija koju čine predstavnici privrednih komore Zapadnog Balkana i Sekreterijata KIF ZB 6, koja okuplja i zastupa interese više od 350.000 kompanija, razmotriće prijave kandidata i izabrati najbolje kompanije u regionu, objavljeno je na sajtu Privredne komore Srbije.

Kako javljaju, nagrade će biti podeljene u šest kategorija i to: vodeći investitor, najbolji izvoznik, šampion zaštite životne sredine, digitalni šampion, uspešan dobavljač u regionalnom lancu, najinovativnija kompanija. Dodela priznanja planirana je u Skoplju 29. marta ove godine.

U pozivu navode da će u kategoriji vodeći investitor u ekonomijama Zapadnog Balkana biti dodeljena jedna nagrada, dok će za kompaniju sa najvećim rastom izvoza u regionu u 2022. predviđeno šest priznanja (jedno po ekonomiji), koliko i za šampione zaštite životne sredine, kao i digitalne šampione na Zapadnom Balkanu.

Nagradu uspešan dobavljač u regionalnom lancu poneće jedna kompanija, kao i nagradu najinovativnija kompanija na Zapadnom Balkanu.Kompanije koje budu nagrađene u okviru prvog regionalnog takmičenja, kako navode, imaće mogućnost da dodatno promovišu svoju robu, usluge i poslovanje, kao i priliku da učestvuju u projektima i obukama koje organizuje KIF ZB 6.

– Tokom nekoliko veoma turbulentnih godina u globalnoj privredi, kompanije sa Zapadnog Balkana prevazilazile su izazove, suočavale se sa kriznim situacijama i uspešno reagovale na probleme održavajući poslovanje, konkurentnost i zaposlene – navodi se u objavi.

Preporučene vesti: