Objavljen konkurs za 16. VIRTUS nagradu

od strane | 18/01/2023 | Kultura, Srbija

(Foto: Freepik)

  Trag fondacija je objavila početak konkursa za šesnaestu VIRTUS nagradu za filantropiju, a cilj nagrade je da istakne kompanije, preduzeća i pojedince, koji su tokom prošle godine svojim filantropskim delovanjem doprineli razvoju zajednice na strateški i dugoročan način.

– VIRTUS nagrada dodeljuje se s namerom da se njihovo dobročinstvo promoviše i predstavi javnosti. Iz godine u godinu beležimo porast davanja za opšte dobro, što potvrđuje da su solidarnost i empatija naših sugrađana, kao i svest poslovnog sektora o društvenoj odgovornosti sve izraženiji. Visok stepen odgovornosti i osećaja za javni interes, koji je do sada iskazan, posebno među mladima, predstavlja dobru osnovu za dalji razvoj filantropije u Srbiji. Verujemo da ćemo u narednom periodu sve češće svedočiti primerima strateške i razvojne podrške, a bilo bi značajno da se ona usmeri i na teme poput nauke, kulture i umetnosti, rodne ravnopravnosti i ljudskih prava, koje su do sada bile nezasluženo izvan fokusa većine filantropskih akcija – izjavila je direktorka za filantropiju i partnerstva Trag fondacije Marija Mitrović.

Ona je pozvala građane, neprofitne organizacije, medije, PR i marketinške agencije, kompanije i preduzeća da nominuju kandidate za VIRTUS nagradu za filantropiju u narednih mesec dana.

VIRTUS nagrada za 2022. biće dodeljena u pet glavnih kategorija – Nagrada za korporativnu filantropiju, Nagrada za malo i srednje preduzeće, Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i civilnog sektora, Nagrada za individualnu filantropiju i Nagrada za mlade filantrope.

Poziv za nominacije trajaće do 14. februara ove godine, a dobitnici VIRTUS nagrada za 2022. biće proglašeni 25. marta na svečanoj ceremoniji u Beogradu.

tagovi: konkurs | nagrada

Preporučene vesti:

Petković: Za nas je Ustav Republike Srbije svetinja

(Foto: kim.gov.rs)  Zajednica srpskih opština predstavlja jedini mehanizam opstanka i ostanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i odbijanje Prištine da punih deset godina ispuni svoju obavezu iz dijaloga direktno je omogućilo Aljbinu Kurtiju da sprovodi teror,...

Više...