Objavljen konkurs za 16. VIRTUS nagradu

od strane | 18/01/2023 | Kultura, Srbija

(Foto: Freepik)

  Trag fondacija je objavila početak konkursa za šesnaestu VIRTUS nagradu za filantropiju, a cilj nagrade je da istakne kompanije, preduzeća i pojedince, koji su tokom prošle godine svojim filantropskim delovanjem doprineli razvoju zajednice na strateški i dugoročan način.

– VIRTUS nagrada dodeljuje se s namerom da se njihovo dobročinstvo promoviše i predstavi javnosti. Iz godine u godinu beležimo porast davanja za opšte dobro, što potvrđuje da su solidarnost i empatija naših sugrađana, kao i svest poslovnog sektora o društvenoj odgovornosti sve izraženiji. Visok stepen odgovornosti i osećaja za javni interes, koji je do sada iskazan, posebno među mladima, predstavlja dobru osnovu za dalji razvoj filantropije u Srbiji. Verujemo da ćemo u narednom periodu sve češće svedočiti primerima strateške i razvojne podrške, a bilo bi značajno da se ona usmeri i na teme poput nauke, kulture i umetnosti, rodne ravnopravnosti i ljudskih prava, koje su do sada bile nezasluženo izvan fokusa većine filantropskih akcija – izjavila je direktorka za filantropiju i partnerstva Trag fondacije Marija Mitrović.

Ona je pozvala građane, neprofitne organizacije, medije, PR i marketinške agencije, kompanije i preduzeća da nominuju kandidate za VIRTUS nagradu za filantropiju u narednih mesec dana.

VIRTUS nagrada za 2022. biće dodeljena u pet glavnih kategorija – Nagrada za korporativnu filantropiju, Nagrada za malo i srednje preduzeće, Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i civilnog sektora, Nagrada za individualnu filantropiju i Nagrada za mlade filantrope.

Poziv za nominacije trajaće do 14. februara ove godine, a dobitnici VIRTUS nagrada za 2022. biće proglašeni 25. marta na svečanoj ceremoniji u Beogradu.

tagovi: konkurs | nagrada

Preporučene vesti:

Tamara Vučić i Peng Lijuan obišle Narodni muzej Srbije

(Foto: Tanjug/Jadranka Ilić)  Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić obišla je danas sa suprugom predsednika Kine profesorkom Peng Lijuan Narodni muzej Srbije gde je kineska gošća mogla da se upozna sa značajnim srpskim slikarskim delima, ali i rukotvorinama "Etno...

Više...