Nove škole srpskog jezika u SAD i Austriji

od strane | 23/02/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: MSP)

  Povodom Dana maternjeg jezika, direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon najavio je otvaranje dodatnih škola srpskog jezika u Austriji i SAD.

– Prvi put po zvaničnom programu Republike Srbije počeće škole za srpsku decu u SAD, tj. u Čikagu, Milvokiju, Arizoni i Dalasu. Da postoji interesovanje za škole srpskog jezika u Americi, uvideli smo iz kontakata s našim ljudima na nedavno održanom skupu dijaspore u Vašingtonu – izjavio je Gujon.

Deset novih dopunskih škola srpskog jezika Uprava će, zajedno sa SPKD Prosvjeta, pokrenuti i u Austriji, a one će početi s radom od nove školske godine.

– Srpski jezik je vezivno tkivo srpskog naroda gde god da živi i zbog toga smo mi pre dve godine pokrenuli kampanju obeležavanja 21. februara, Međunarodnog dana maternjeg jezika, a najbolji način je da motivišemo našu decu u dijaspori da nauče srpski i da ga međusobno govore – kaže direktor.

Izvor: MSP

Preporučene vesti:

U Srbiji ima oko 3.000 prozjumera ukupne snage 48 MW

(Foto: Shutterstock.com)  U Registar prozjumera Elektrodistribucije Srbije (EDS) upisano je približno 3.000 prozjumera ukupne instalisane snage blizu 48 megavata (MW), saopštilo je Udruženje obnovljivi izvori energije (OIE). Kako se navodi, najveći broj prozjumera...

Više...

Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

(Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ)  Skupština Srbije izabrala je danas potpredsednicu Srpske napredne stranke i dosadašnju predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić za predsednicu srpskog parlamenta. Za Anu Brnabić je, od prisutnih 158 poslanika, glasalo 153, a protiv je...

Više...