Novakova vila pretvorila selo kod Rume u elitno mesto

od strane | 15/01/2023 | Ekonomija, Srbija

(Foto: Youtube printscreen)

  Najmanje selo u opštini Ruma, Pavlovci, postalo je mondensko mesto.

Od kada je pre pet godina porodica Novaka Đokovića sagradila vilu uz jezero, Pavlovci su omiljeno odredište sportista, estradnih ličnosti i investitora. Cene kuća i poljopivrednog zemljišta u selu porasle su više desetina puta, a meštani dedovinu menjaju za automobile i stanove u većim gradovima.

Predsednica Mesne kancelarije Pavlovci Gordana Zec kaže da više nema kuća za prodaju, dodajući da još jedino ima placeva blizu jezera.

Boško Đaković, član Saveta Mesne zajednice Pavlovci, ističe da se pet hektara zemljišta navodno prodaje za milion evra.

Kako je dodao, priča se da će se tu graditi teniski tereni i akva-park.

Pavlovci su selo sa oko 300 stanovnika uz jezero bogato ribom za koje kažu da je vodeni raj između voćnjaka i vinograda. Zbog gradnje skupocenih objekata i dolaska poznatih ličnosti, pecaroša je manje, ali zato niču nove kuće i vikendice.

Cene kuća i placeva su astronomske i u drugim fruškogorskim selima. Ipak, najskuplje su u Pavlovcima.

Gordana Jakšić Bokić, iz agencija za nekretnine u Rumi, napominje da je u Rivici koji pripada opštini Irig prodato nekoliko jutara zemlje za 700.000 evra.

– Tamo se pravi i jedan hotel i sada su svi okolo počeli da dižu cene – dodaje ona.

Ceni se ovde svaki pedalj zemlje, ali i svaki gost.

– Mi volimo da kažemo da su Pavlovci jedno od 16 sela rumske opštine gde se okreće autobus. To znači da su oni uvučeni, da nisu prometni i verovatno ljudi koji naseljavaju Pavlovce prepoznali taj položaj – kaže v. d. direktorka Turističke organizacije Ruma Marija Ćujić.

Ekspanziju turizma u Irigu i Rumi se tek očekuje, ne samo zbog lepote 16 jezera i Fruške gore, već i zbog atraktivnih hotela.

Izvor: RTS

Preporučene vesti: