NIS planira skoro 50 milijardi dinara investicija u ovoj godini

od strane | 15/01/2023 | Ekonomija, Srbija

(Foto: Naftna industrija Srbije)

  Odbor direktora Naftne industrije Srbije (NIS) usvojio je novi biznis plan za ovu godinu kojim se potvrđuje stabilno poslovanje i realizacija ključnih projekata za koje je obezbeđeno 49,1 milijarda dinara, koliko će biti i uloženo u tekućoj godini.

Plan predviđa veoma ambiciozne investicije čime će ova naftna kompanija nastaviti sa finansiranjem ključnih razvojnih projekata.

Najviše novca biće izdvojeno za istraživanje i proizvodnju nafte i gasa. U oblasti prerade nafte prioritet će biti nastavak pripreme treće faze modernizacije Rafinerije nafte Pančevo, odnosno aktivnosti na rekonstrukciji postrojenja za katalitički kreking i izgadnja novog postrojenja za visokooktanske komponente benzina.

Najavljen je i nastavak modernizacije i razvoja maloprodajne mreže, uključujući izgradnju devet benzinskih pumpi, kao i rekonstrukciju skladište goriva.

U dokumentu stoji i da NIS počinje izgradnju fotonaponskih elektrana na sopstvenim lokacijama.

Za NIS i dalje prioritet ostaje sinergija sa Petrohemijom i sprovođenje projekata za jačanje energetske efikasnosti, kao i dalja digitalizacija poslovanja.

Izvor: Politika

Preporučene vesti:

Tamara Vučić i Peng Lijuan obišle Narodni muzej Srbije

(Foto: Tanjug/Jadranka Ilić)  Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić obišla je danas sa suprugom predsednika Kine profesorkom Peng Lijuan Narodni muzej Srbije gde je kineska gošća mogla da se upozna sa značajnim srpskim slikarskim delima, ali i rukotvorinama "Etno...

Više...