NIS otvorio novu benzinsku stanicu na auto-putu “Miloš Veliki“

od strane | 10/10/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev i gradonačelnik Čačka Milun Todorović obišli su novootvorenu benzinsku stanicu kompanije Naftne industrije Srbije (NIS) na auto-putu „Miloš Veliki“.

Nova NIS benzinska stanica „Sokolići 2“ nalazi se u blizini Čačka, u smeru od Preljine ka Beogradu, a u ovaj objekat uloženo je više od 4,5 miliona evra i biće zaposlena 24 radnika.

Direktor kompanije NIS istakao je da je organizacija maloprodajne mreže jedna je od ključnih tačaka strategije razvoja ove kompanije, u koju je poslednjih godina uloženo više od 520 miliona evra.

– NIS danas upravlja mrežom sa više od 400 benzinskih stanica, a investicija u dalju modernizaciju postaje naš prioritet i u tome imamo snažnu podršku našeg partnera Vlade Srbije i lokalne samouprave na čemu im zahvaljujemo. Otvaranjem ovog savremenog objekta u koji je uloženo više od 4,5 miliona evra nastavljamo da ostvarujemo svoju strategiju i stvaramo dodatni kvalitet za naše potrošače – izjavio je Tjurdenjev.

Pored toga, on je poručio da daju doprinos razvoju ovog važnog putnog pravca u Srbiji, čime jačaju i lokalnu ekonomiju.

– I u vremenu pred nama ostajemo posvećeni svom prioritetu da i u izazovnim okolnostima obezbedimo stabilnost na domaćem tržištu i nastavimo sa daljim razvojem NIS-a – rekao je generalni direktor NIS-a.

Ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izrazio je zahvalnost kompaniji NIS zbog uspešne saradnje sa Vladom Srbije i istakao da se i u budućnosti nada velikim zajedničkim projektima.

– NIS je domaća kompanije i svaka kompanija koja radi u Srbiji bez obzira na kapital je domaća kompanija i mi svaku kompaniju na isti način tretiramo. Ona kao i svaka druga kompanija ima našu potpuno podršku za svaku investiciju i bilo koju mogućnost koja nam omogućava da zaposlimo nove ljude – kazao je Vesić.

Naveo je da je Vlada Srbije zahvalna kompaniji NIS na tome što je uvek, kada je god to bilo potrebno, stavila svoje resurse u službu naše države.

– Ove godine ćemo imati skoro 100 kilometara novih auto-puteva. Sledeće godine planiramo izgradnju 324 kilometra auto-puteva i brzih saobraćajnica. Znam da će biti još dosta posla za NIS, odnosno da sagrade nove pumpe na tim saobraćajnicama – naveo je ministar.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je objasnio da je otvaranje još jedne benzinske stanice na deonici auto-puta od Čačka do Beograda od velikog je značaja za sam grad Čačak i njegovo stanovništvo.

– Nova 24 radna mesta u Naftnoj industriji Srbije što čini broj od preko 200 zaposlenih u ovoj kompaniji na teritoriji grada Čacka, a tu su transport, skladište, maloprodajni objekti. Ovo je osmi maloprodajni objekat na teritoriji našeg grada. U proteklih desetak godina ostavarili smo niz značajnih poduhvata, velikih projekata za naše lokalno stanovništvo, našu lokalnu zajednicu, veoma bitna 44 projekta, ove godine 45. Ove godine 80 miliona dinara NIS je uložio u prosvetu, zdravstvo, kulturu, sport i sve ove segmente društva koji su veoma bitni za razvoj društvene zajednice. Ove godine dodatnih devet miliona dinara, što iznosi ukupno 89 miliona dinara i najviše do sada. Naravno da je naša želja da u budućnosti zajedno radimo i gradimo i stvaramo bolju i lepšu Srbiju – zaključio je Todorović.

Benzinska stanica „Sokolići 2“ jedan je od osam objekata u mreži kompanije NIS na kojoj će biti omogućeno punjenje automobila na električni pogon, što samo pokazuje da ova kompanija odgovara izazovima modernih tehnologija, ali i čuva životnu sredinu.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Želimir Žilnik dobitnik nagrade Beogradski pobednik 52. FEST-a

(Foto: CEBEF/Stefan Đaković)  Ovogodišnji Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti biće dodeljen Želimiru Žilniku, jednom od najznačajnijih i najplodnijih reditelja naše kinematografije. Želimir Žilnik spada u ključne figure i začetnike srpskog i...

Više...

Završen sastanak premijerke Ane Brnabić sa poljoprivrednicima

(Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima poljoprivrednika a na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo poljoprivrede uradi predlog izjave o obrađivanju zemljišta, koji će sačekati formiranje nove Vlade...

Više...