Najskuplji kvadrat prodat u Beogradu na vodi košta 10.184 evra

od strane | 01/02/2023 | Ekonomija, Srbija

(Foto: Freepik)

  Najskuplji stan površine 383 kvadratnih metara prodat je u Beogradu na vodi po ceni od 2.469.888 evra, dok je najskuplji kvadrat prodat po ceni od 10.184 evra, pokazuju podaci Republičkog geodetskog zavoda (RGZ).

Za kupovinu nekretnina u četvrtom kvartalu prošle godine je, kako se navodi u saopštenju, izdvojeno 2,3 milijardi evra, što je za 27,3 odsto više nego pre godinu dana.

Prema izveštaju koji analizira tržište nekretnina u Srbiji za četvrti kvartal prošle godine, Srbija beleži pozitivne trendove, a analizom se vršilo i poređenje sa podacima iz perioda 2018-2022.

Kako se navodi, u Beogradu je zabeleženo najviše kupoprodajnih ugovora, ukupno 9.547 i to na području Prvog osnovnog suda u Beogradu, dok je najveći broj ugovora, tačnije 774, zaključeno u kancelariji javnog beležnika Srbislava Cvejića.

Najveći udeo ukupnih novčanih sredstava, prema podacima RGZ, zauzima prodaja stanova, sa učešćem od 55 odsto i 1,2 milijardi evra u četvrtom kvartalu prošle godine.

Kada je reč o načinu plaćanja, devet odsto svih nepokretnosti plaćeno je iz kredita, što je za četiri odsto manje u odnosu na prethodni period, a iz kreditnih sredstava najviše su plaćeni stanovi.

Izvor: Tanjug

tagovi: beograd | cena | nekretnine | stan

Preporučene vesti: