Na Zlatiboru dvodnevna konferencija “Inovacije u turizmu”

od strane | 23/01/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Gold gondola)

  Konferencija „Inovacije u turizmu“ којu organizuje Inovacioni biznis centar Zlatibor u saradnji sa Opštinom Čajetina i Turističkom organizacijom Zlatibor održaće se 27. i 28. januara.

Dvodnevno okupljanje predstavnika iz oblasti turizma, lokalnih turističkih agencija, turističke privrede, marketinga i ugostiteljstva skoncentrisaće se na inovacije u oblasti ponude, objekata i načina usluživanja.

Uvod u konferenciju biće prezentacija postavke sa odabranim inovatnim projektima u Evropi koja će biti upriličena u prostorijama IBC Zlatibor.

Tematska celina koja se tiče inovacija ponude baviće se upravljanjem destinacijama, čime se ističe neophodnost strategijskog pristupa turističkoj ponudi sa težištem na planiranje, integrisanu ponudu i osvrtom na potencijal u razvoju turizma.

Kulturni, seoski, eko turizam i glamping samo su deo široke oblasti koja se tiče novih destinacija, a govoriće se i o inovacijama u oblasti gastronomije.

Konferencija će posebnu pažnju posvetiti i obučavanju kadrova i pristupima upravljanja ljudskim resursima u cilju održavanja inovativne ponude.

Izvor: Energetski portal

Preporučene vesti: