Na teritoriji Čačka grade se nove trafostanice i rekonstruiše elektromreža

od strane | 02/10/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Freepik)

  Do kraja tekuće godine u elektromrežu grada Čačka, Elektroprivreda Srbije i Elektromreža Srbije uložiće 1,02 milijardi dinara.

Grade se dve nove trafostanice jakog napona, jedna u Mrčajevcima i druga Pakovraću, a u toku je i rekonstrukciju postojećih deset kilovata kablova izdvojeno 90 miliona dinara.

– Vrednost trafostanice u Mrčajevcima je 280 miliona dinara, dok priključni vodovi koštaju 60 miliona dinara. U Pakovraću ista trafostanica košta takođe 280 miliona dinara. Dakle, samo ove dve iznose 560 miliona dinara – izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

On je istakao da sa ovim velikim ulaganjima će se i te kako popraviti energetska situacija na čitavoj teritoriji grada Čačka.

– U planu nam je da naredne godine radimo još jednu 35/10 trafostanicu u Konjevićima. Sa ovim ulaganjima rešavamo situaciju u Mrčajevcima i 14 okolnih mesnih zajednica, a naravno i u Parmencu, Pakovraću, Riđagama, Ovčar Banji, Međuvršju i Beljini – zaključio je Todorović.

Predviđeno je i dosta drugih radova na elektro mreži u Ostri, Vapi, Milićevcima, Ježevici i Vrnčanima.

Izvor: Rina

Preporučene vesti:

Želimir Žilnik dobitnik nagrade Beogradski pobednik 52. FEST-a

(Foto: CEBEF/Stefan Đaković)  Ovogodišnji Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti biće dodeljen Želimiru Žilniku, jednom od najznačajnijih i najplodnijih reditelja naše kinematografije. Želimir Žilnik spada u ključne figure i začetnike srpskog i...

Više...

Završen sastanak premijerke Ane Brnabić sa poljoprivrednicima

(Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima poljoprivrednika a na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo poljoprivrede uradi predlog izjave o obrađivanju zemljišta, koji će sačekati formiranje nove Vlade...

Više...