Na proleće konkurs za subvencionisanje poljoprivrednika

od strane | 21/01/2023 | Selo, Srbija

(Foto: Freepik)

  Krajem februara očekuje se raspisavanje prvog Javnog poziva iz IPARD 3 programa Evropske unije koji će biti namenjen za izgradnju objekata i skladišta, kao i za nabavke opreme i traktora.

Nakon uspešno završenog IPARD 2 programa i realizovanih konkursa iz ovog novčanog fonda, usvojen je i novi IPARD 3 program sa 378 miliona evra bespovratnih sredstava za poljoprivrednike.

U prostorijama EU Info Pointa u Novom Sadu organizovana su Otvorena vrata gde su predstavnica Ministarstva poljoprivrede Aleksandra Bačević i rukovodilac Grupe za programiranje mera IPARD programa Slobodan Živanović odgovarali na pitanja poljoprivrednika o prilikama koje IPARD nudi, načinu podnošenja predloga projekata i trenutnim otvorenim pozivima.

Rukovodilac Grupe za programiranje mera IPARD rekao je da su se ranije susretali sa drugim problemima tokom uspostavljanja sistema.

– Probaćemo da usaglasimo kriterijume selekcije u svim merama, dakle ako u meri 7 mladi budu podržani sa pet bodova toliko će biti podržani i u meri 1. Mi ćemo intenzivno u naredna dva, tri meseca razgovarati ponovo sa kolegama i drugim predstavnicima udruženja i potrudićemo se da te kriterijume za ceo IPARD program uspostavimo na još bolji način – istakao je Živanović.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti: