Na 44. beogradskom Sajmu turizma 350 izlagača iz 33 države

od strane | 20/02/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Beogradski sajam)

  Na Međunarodnom sajmu turizma i Međunarodnom sajmu hotelsko-ugostiteljske opreme Horeca-Oprema, koji će biti održani od 23. do 26. februara na Beogradskom sajmu pod sloganom „Kad je odmor nije teško“, učestvovaće oko 350 izlagača iz 33 države, među kojima je i osam novih sa afričkog kontinenta.

Koordinator 44. Međunarodnog sajma turizma Dragan Zečević zahvalio je Ministarstvu turizma i omladine na podršci i istakao da je Kina ovogodišnji partner sajma.

On je najavio i da će biti održan i 18. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme Horeca-Oprema i poručio da će ova godina biti bolja nego sve prethodne.

Zečević je rekao da je ove godine, u saradnji sa Ministarstvom turizma i omladine i Ministarstvom spoljnih poslova obezbeđen dolazak više zemalja sa afričkog kontinenta.

Državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine Uroš Kandić izrazio je nadu da će ovaj sajam biti najuspešniji do sad i naveo da tome ide u prilog činjenica da je izdato svih 10.000 kvadrata.

Napomenuo je da će biti prisutno 350 izlagača, kao i da je prisustvo potvrdilo više od 30 država, a među njima je i osam novih sa afričkog kontinenta.

– Među njima treba istaći Alžir koji po prvi put učestvuje – izjavio je Kandić.

Kada je reč o Kini, ovogodišnjem partneru sajma, podsetio je da su tokom 2019. Kinezi bili prvi po broju dolazaka u Srbiji, a drugi po broju noćenja.

Predstavnik ovogodišnjeg partnera NR Kine Šju Hong izrazio je zahvalnost organizaciji Sajma i Ministarstvu turizma i omladine.

On je rekao da će Kina na svom štandu „Peking“ predstaviti svoju kulturu, resurse, kao i da će poseban prostor biti namenjen dostignućima postignutim sa Beogradom.

Šju je istakao da je ovo način za produbljivanje sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kine i Srbije, kao i da su turistička saradnja i razmena most za unapređenje odnosa dve zemlje.

Takođe, poželeo je mnogo uspeha u organizaciji sajma u ime Ambasade Kine.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović istakla je da će tokom četvorodnevnog sajma biti predstavljeni potencijali naše zemlje na najbolji mogući način, kao da će posetioci dobiti ideju kako da Srbiju dožive na pravi način.

– Napravićemo jednu kombinaciju tradicionalnog i modernog, ponovo ćemo se poslužiti i nekim novim tehnologijama kako bismo posetiocima pružili priliku da malo zakorače na neku od destinacija u Srbiji i time motivišemo da svoj odmor provedu u Srbiji – naglasila je.

Ona je podsetila da će na sajmu biti prisutne 33 zemlje, sve države iz regiona, zatim iz Evrope, kao i zemlje iz Afrike prema kojima tek treba da se otvorimo kao turistička destinacija.

Labovićeva je rekla da će u okviru štanda TOS biti predstavljeni i suizlagači, kao što su JP Skijališta Srbije, Zavod za zastitu prirode Srbije, Beogradski muzej i drugi.

Sekretarka Udruženja za turizam u Privrednoj komori Srbije Tijana Maljković najavila je da će biti mnogo poslovnih B2B sastanaka koji imaju značaj za unapređenje i razvoj turizma.

– Do sada na portalu, koji je i dalje otvoren za prijave, imamo više od 200 zakazanih sastanaka – rekla je Maljkovićeva.

Ona je istakla da će štand PKS biti postavljen u hali 1 i da će na njemu biti predstavljeno 30 članova.

– Prosle godine smo imali upola manje izlagača na našem štandu, tako da se nadamo da će ih svake godine što više biti – rekla je Maljkovićeva.

Radno vreme Sajma turizma i Sajma hotelsko-ugostiteljske opreme je od 23. februara do subote od 10 do 19 časova, a u nedelju 26-og od 10 do 18 časova.

Cena pojedinačne ulaznice je 450 dinara, grupne (minimum osam osoba) 300, a poslovne ulaznice sa paketom pogodnosti 3.000 dinara.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Tamara Vučić i Peng Lijuan obišle Narodni muzej Srbije

(Foto: Tanjug/Jadranka Ilić)  Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić obišla je danas sa suprugom predsednika Kine profesorkom Peng Lijuan Narodni muzej Srbije gde je kineska gošća mogla da se upozna sa značajnim srpskim slikarskim delima, ali i rukotvorinama "Etno...

Više...