MTS prvi operater u Srbiji koji uvodi digitalni onboarding i video identifikaciju

od strane | 10/10/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Freepik)

  MTS je prvi operater koji uvodi digitalni onboarding i video identifikaciju, saopštio je Telekom Srbija.

Prve usluge koje će moći da se realizuju na ovaj način jesu Registracija pripejd broja, Deblokada Moj MTS naloga i Ažuriranje ličnih podataka korisnika.

– U skladu sa strateškim opredeljenjem da bude pouzdan partner u digitalnom svetu bez granica, MTS je svojim korisnicima određene usluge učinio znatno dostupnijim pomoću servisa za digitalnu potvrdu ličnog identiteta, uz izvanredno korisničko iskustvo. Servis Digitalni onboarding i video identifikacija, razvijen u saradnji sa domaćom kompanijom Blinking, od sada je dostupan svim korisnicima putem platformi mts.rs, Selfcare portala i mobilne aplikacije Moj MTS – navodi se u saopštenju.

Za pripejd korisnike ova novina može biti posebno značajna, pošto je najavljeno da će od naredne godine registracija pripejd broja biti obavezna.

Tok identifikacije se sastoji iz dva povezana dela – digitalnog onboardinga, u kojem korisnik skenira lični dokument (ličnu kartu ili pasoš), fotografiše lice, unosi podatke o adresi i kontakt podatke, i video identifikacije, odnosno razgovora sa video operaterom kako bi se potvrdio identitet korisnika.

Nakon potvrde identiteta, zahtev se realizuje i korisnik se o tome obaveštava imejlom. Kako je navedeno, sam postupak je jednostavan, intuitivan i traje svega nekoliko munuta, bez odlaska u poslovnicu.

– Telekom Srbija uvek nastoji da svojim korisnicima pruži potpuno digitalno iskustvo, tako da je ovaj put u saradnji sa partnerima iz kompanije Blinking razvio servis video identifikacije koji im omogućava da se identifikuju onlajn, bez odlaska u poslovnicu. Kako će u narednom periodu biti neophodna registracija svih neregistrovanih pripejd brojeva, želeli smo da i na ovaj način pomognemo korisnicima da to ostvare brzo i lako, što je i smisao digitalnih servisa. Pored registracije pripejd broja, naši korisnici će pomoću novog servisa u prvoj fazi moći još da ažuriraju lične podatke i da zahtevaju deblokadu moj mts naloga – poručila je Ana Komnenović, direktorka Sektora za razvoj digitalnih kanala, digitalnih platformi i servisa Telekoma Srbija.

Partnerstvo sa kompanijom „Blinking“ omogućava klijentima da provere i potvrde svoj identitet u potpunosti onlajn, čime se značajno unapređuje korisničko iskustvo. Proces traje samo nekoliko minuta, i korisnik ga može završiti sa bilo koje lokacije, u bilo kom trenutku – potrebno je samo da kod sebe ima uređaj sa kamerom i pristup internetu.

– Uvođenje našeg rešenja u ponudu servisa Telekoma Srbija obezbeđuje brz, jednostavan i siguran proces verifikacije identiteta korisnika putem onlajn kanala – naveo je Miloš Milovanović, suosnivač i operativni direktor kompanije Blinking.

On je napomenuo da će to partnerstvo rezultirati povećanjem zadovoljstva korisnika, smanjenjem rizika od prevara i unapređenjem efikasnosti poslovanja Telekoma Srbija.

– Takođe, očekujem da će Blinking Identify rešenje uskoro postati standard u telekomunikacionoj industriji – dodao je on.

Iz Telekoma Srbije su poručili da će u doglednoj budućnosti biti proširen broj servisa koji će moći da se realizuju na ovaj inovativan način.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Želimir Žilnik dobitnik nagrade Beogradski pobednik 52. FEST-a

(Foto: CEBEF/Stefan Đaković)  Ovogodišnji Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti biće dodeljen Želimiru Žilniku, jednom od najznačajnijih i najplodnijih reditelja naše kinematografije. Želimir Žilnik spada u ključne figure i začetnike srpskog i...

Više...

Završen sastanak premijerke Ane Brnabić sa poljoprivrednicima

(Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima poljoprivrednika a na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo poljoprivrede uradi predlog izjave o obrađivanju zemljišta, koji će sačekati formiranje nove Vlade...

Više...