MSP: Dva konkursa za sufinansiranje projekata za region i dijasporu

od strane | 04/02/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Freepik)

  Ministarstvo spoljnih poslova i Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu raspisali su dva konkursa za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu.

Rok za podnošenje konkursnih dokumenata je 15. februar 2023. godine.

Predmet opšteg konkursa je sufinansiranje projekata koji imaju za cilj upotrebu, učenje, čuvanje i negovanje srpskog jezika i ćiriličkog pisma, kao i čuvanje i negovanje srpskog kulturnog, etničkog i verskog identiteta.

Na konkursu učestvuju projekti koji se mogu svrstati u oblast:

– Podrška organizaciji škola, kampova (programi namenjeni upoznavanju matice), letnjih škola srpskog jezika, edukativnih radionica i edukacija (za unapređenje nastave srpskog jezika) namenjenih očuvanju kulturnog i jezičkog identiteta dece i omladine u dijaspori i regionu. Podrška u pribavljanju udžbenika, knjiga i didaktičkih sredstava namenjenih školama i bibliotekama Srba izvan matične države – skraćeno: OBRAZOVANJE.

Predmet tematskog konkursa je sufinansiranje projekata koji imaju za cilj upotrebu, učenje, čuvanje i negovanje srpskog jezika i ćiriličkog pisma, čuvanje i negovanje srpskog kulturnog, etničkog, jezičkog i verskog identiteta. Takođe, predmet ovog konkursa je i unapređenje ekonomske saradnje Republike Srbije i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu.

Pravo učešća na ovom konkursu imaju organizacije u dijaspori, organizacije Srba u regionu i organizacije čije je sedište u Republici Srbiji.

Realizacija projekata iz oba ova konkursa predviđena je do 31. januara 2024. godine.

Detaljnije o konkursima pogledajte na ovoj stranici

Izvor: MSP

Preporučene vesti: