Momirović uručio licence posrednicima za promet i zakup nepokretnosti

od strane | 09/02/2023 | Ekonomija, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović u Privrednoj komori Srbije (PKS) uručio je licence kandidatima koji su položili stručni ispit za posrednike u prometu i zakupu nepokretnosti, pri čemu je poručio dobitnicima uverenja da ulaze u posao koji svakim danom doživljava rast, što prema njegovim rečima potvrđuje činjenica da je promet stanova u poslednjem kvartalu prošle godine iznosio više od milijardu evra, dok je promet nekretnina bio 7,5 milijardi evra.

Naglasio je da je insvesticija u nekretnine mnogo više od obične investicije.

– Više od 50 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) naše zemlje čine usluge, i Srbija kao moderna evropka zemlja mora da se orijentiše prema tim poslovima koji će u budoćnosti još više rasti – rekao je Momirović.

Ministar je istakao da Srbija ima najviše stranih privatnih investicija nego sve članice CEFTA.

– Srbija svake godine ulaže više od tri milijarde evra u infrastrukturu. Projekat koji će, po mom sudu promeniti perspektivu Beograda i Novog Sada je EXPO 2027, koji će dovesti do prave revolucije u polju nekretnina u Beogradu – kazao je on, pri čemu je poželeo mnogo uspeha u poslovanju kandidatima koji su stekli uverenje i ušli u novi segment poslovanja na tržištu koje neprestano raste.

Stručni ispit položilo je 226 kandidata u ispitnom roku III/2022.

Agent prodaje iz agencije Beli grad, Jasmina Obradović, jedna od dobitnica licence, rekla je da će joj ova licenca pomoći da u narednom periodu u skladu sa zakonom obavlja svoj posao.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti: