Momirović u Sjenici: Povezati maloprodajne lance sa proizvođačima hrane

od strane | 05/03/2023 | Selo, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Važno je da maloprodajni lanci budu platforma za jačanje domaće prehrambene industrije i zato je potrebno da na što kvalitetniji način povežemo maloprodajne lance sa prerađivačima i primarnim proizvođačima, poručio je ministar trgovine Tomislav Momirović posle posete Sjenici.

– Mi moramo da obezbedimo plasman za ove ljude koji se ovde bave proizvodnjom. Mislim i na državu i na maloprodajne lance, na industriju – rekao je ministar Momirović.

Dodao je da će Vlada Srbije nastaviti da dodatno pomaže stočarstvo, koje je najzahtevniji oblik poljoprivredne proizvodnje.

Naveo je da su značajno povećane i subvencije po grlu, da je povećana premija za mleko i da je cilj da ljudi ostanu u svom kraju kako bi širili svoju primarnu proizvodnju.

Momirović je obišao mlekaru “Beni Komerc”, kao i gazdinstvo u selu Bioc, koje se porodično bavi uzgojem ovaca dugi niz godina.

Izjavio je da se i auto-put do Duge poljane gradi da bi se ovaj kraj povezao sa celom zemljom, a tako i unapredila prehrambena industrija, a sutra kvalitetno meso vredelo mnogo više.

Dodao je da će kroz povezivanje za kvalitetnu robu sa tih prostora postati dostupna šira tržišta, pa će najkvalitetnije meso, mleko i sirevi biti više konzumirani u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Momirović je zahvalio i kompaniji Vero, za koju je rekao da u dogovoreni dan isplaćuje proizvođe.

Predsednik opštine Sjenica Munib Mujagić zahvalio se ministru na poseti i istakao da je saradnja sa resornim ministarstvom od izuzetnog značaja kako bi na najbolji i direktan način proizvodi bili plasirani na tržište.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti: