MK Agriculture dobitnik najznačajnijeg priznanja Privredne komore Vojvodine

od strane | 02/02/2023 | Selo, Srbija

(Foto: Privredna komora Vojvodine)

  Dobitnik najznačajnije godišnje nagrade Privredne komore Vojvodine “Kosta Mirosavljević“ za uspešno poslovanje i postignute rezultate u oblasti poljoprivrede za 2022. je kompanija MK Agriculture iz Novog Sada, koja posluje u okviru MK Group.

– Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo što je ove godine MK Agriculture proglašen za najuspešnije privredno društvo iz oblasti poljoprivrede. Izražavam svoju zahvalnost na činjenici da je Privredna komora Vojvodine primetila naša ostvarenja i prepoznala trud i vrednosti koje delimo. Ova nagrada biće nam dodatni podstrek da idemo u korak sa svetskim trendovima uz investicije MK Group u digitalizaciju i podizanje produktivnosti – ističu iz kompanije MK Agriculture.

Priznanja su dodeljena na svečanosti povodom 104. godišnjice postojanja Privredne komore Vojvodine ovoj kompaniji i drugim najuspešnijim privrednim društvima i pojedincima.

Tom prilikom nagrade su uručili Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine i Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Prisutnost proizvoda fabrike za preradu povrća “Flora“koja posluje u sastavu ove divizije MK Group na tržištu je u konstantnom porastu.

Stvorena je moderna fabrika sa godišnjim kapacitetom prerade preko 12.000 tona povrća, a jabuke iz kompanije “Agrounija” se izvoze u preko 25 zemalja na tri kontinenta. To se postiže zahvaljujući ulaganju od preko četiri miliona evra u najmoderniju opremu za kalibraciju i pakovanje jabuka i antifrost sistema u jabučnjaku.

Podsećamo, MK Group je investirala prošle godine i u kupovinu sistema za automatsku mužu na farmi krava u Bečeju sa 2.000 grla, čime je omogućeno postizanje izuzetnih proizvodnih rezultata, te se tako trenutno proizvodi deset miliona litara mleka godišnje.

Izvor: Nova ekonomija

Preporučene vesti: