Ministarstvo privrede izdvojilo 790 miliona dinara za razvoj poslovne infrastrukture

od strane | 23/02/2023 | Ekonomija, Srbija

(Foto: Freepik)

  Ministarstvo privrede raspisalo je javni poziv za prijavu projekata za Program podrške razvoju poslovne infrastrukture.

Za realizaciju ovog programa predviđena su sredstva u visini od 790 miliona dinara.

Navedeni iznos sredstava opredeljuje se za realizaciju mera infrastrukturnog opremanja zona poslovanja i povezivanja zona poslovanja sa okruženjem, kao i za mere unapređenja infrastrukturnih kapaciteta u cilju razvoja turizma i drugih privrednih delatnosti.

Cilj Programa je unapređenje razvojnog potencijala jedinica lokalnih samouprava kroz stvaranje povoljnih uslova za privlačenje investicija, unapređenje privrednog ambijenta i otvaranje novih radnih mesta.

Podnosilac prijave projekta može biti jedinica lokalne samouprave na čijoj teritoriji je planirana realizacija određenog projekta, a ukoliko projekat realizuje više jedinica lokalne samouprave, podnosilac prijave su jedinice lokalne samouprave koje zajedno realizuju projekat.

Rok za podnošenje prijava je 7. mart.

Izvor: Ministarstvo privrede

Preporučene vesti:

Petković: Za nas je Ustav Republike Srbije svetinja

(Foto: kim.gov.rs)  Zajednica srpskih opština predstavlja jedini mehanizam opstanka i ostanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i odbijanje Prištine da punih deset godina ispuni svoju obavezu iz dijaloga direktno je omogućilo Aljbinu Kurtiju da sprovodi teror,...

Više...