Ministar Momirović obišao vodeće kompanije u opštini Velika Plana

od strane | 07/02/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović posetio je Krnjevo kod Velike Plane, gde je održao sastanak sa vlasnicima i direktorima najvećih maloprodajnih lanaca u ovom delu Srbije.

Krnjevo sa 3.700 stanovnika je mesto sa velikim kompanijama, koje imaju svoje maloprodajne lance i uspešno posluju širom države.

Prema rečima ministra Momirovića, Vlada Srbije i ministarstvo trgovine nastaviće da pružaju podršku domaćim kompanijama i u narednom periodu.

– Kompanija DIS je moćni regionalni igrač u sferi maloprodaje i nadam se da će nastaviti da širi svoje poslovanje. Potrebni su nam ovakvi domaći lanci, a mi kao Vlada Republike Srbije i ministarstvo trgovine nastavićemo da dajemo snažnu podršku ovakvim kompanijama – izjavio je Momirović.

On ističe da je komunikacija sa predstavnicima maloprodajnih lanaca veoma važna zbog inflacije.

– U Krnjevu smo imali sastanak sa predstavnicima maloprodajnih lanaca koji su među najvećima u zemlji i to je naša praksa od sada, da budemo u stalnoj komunukaciji sa njima, kako bi se svi zajedno izborili sa inflacijom koje je prisutna u celoj Evropi. Ona je uvezena i kod nas i rezultat toga je rast cena. Mi smo uspeli da stavimo cene pod kontrolu – rekao je ministar.

Takođe, on je dodao i da neće biti rasta cena u narednom periodu, a i ako bude, to će biti minimalno.

– Uveren sam da ćemo zajedničkim snagama, sa proizvođačima i maloprodajnim lancima, da se izborimo sa inflacijom i da omogućimo dobru snabdevenost tržišta i pristupačne cene, pre svega osnovnih životnih namirnica – istakao je Momirović.

Generalni direktor kompanije DIS Ivan Šulejić zahvalio se Momiroviću na poseti, istakavši da je ovo prva poseta jednog ministra ovoj kompaniji.

– Saradnja između ministarstva trgovine i svih maloprodajnih lanaca u Srbiji je u ovom trenutku na najvišem mogućem nivou, za šta je svakako zaslužan sadašnji ministar i ja mu se na tome zahvaljujem – rekao je Šulejć.

Predsednik opštine Velika Plana Igor Matković podsetio je da ova opština nije velika, ali je poznata po velikim i uspešnim kompanijama koje posluju preko 30 godina.

– DIS, Cmana, Medino, podrum Radovanović svi oni plasiraju domaće proizvode. Mi na teritoriji opštine Velika Plana imamo dosta poljoprivrednih proizvođača koji zahvaljujući ovim firmama imaju gde da plasiraju svoje proizvode i tako dolaze do potrošača širom Srbije. Mi smo pretežno poljoprivredna opština i zahvaljujući predsedniku Vučiću i Vladi koji podržavaju naše kompanije i našu opštinu, imamo potencijal za još bolje uslove poslovanja i života – objasnio je Matković.

Posle obilaska pogona i magacina kompanije DIS, ministar Momirović je posetio farmu pčela Medino, koja se bavi proizvodnjom i otkupom meda, kao i podrum vina Radovanović u Krnjevu, gde je održao radni sastanak sa predstavnicima svih velikih kompanija iz ove opštine.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Srbiji ima oko 3.000 prozjumera ukupne snage 48 MW

(Foto: Shutterstock.com)  U Registar prozjumera Elektrodistribucije Srbije (EDS) upisano je približno 3.000 prozjumera ukupne instalisane snage blizu 48 megavata (MW), saopštilo je Udruženje obnovljivi izvori energije (OIE). Kako se navodi, najveći broj prozjumera...

Više...

Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

(Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ)  Skupština Srbije izabrala je danas potpredsednicu Srpske napredne stranke i dosadašnju predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić za predsednicu srpskog parlamenta. Za Anu Brnabić je, od prisutnih 158 poslanika, glasalo 153, a protiv je...

Više...