Ministar Momirović obišao vodeće kompanije u opštini Velika Plana

od strane | 07/02/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović posetio je Krnjevo kod Velike Plane, gde je održao sastanak sa vlasnicima i direktorima najvećih maloprodajnih lanaca u ovom delu Srbije.

Krnjevo sa 3.700 stanovnika je mesto sa velikim kompanijama, koje imaju svoje maloprodajne lance i uspešno posluju širom države.

Prema rečima ministra Momirovića, Vlada Srbije i ministarstvo trgovine nastaviće da pružaju podršku domaćim kompanijama i u narednom periodu.

– Kompanija DIS je moćni regionalni igrač u sferi maloprodaje i nadam se da će nastaviti da širi svoje poslovanje. Potrebni su nam ovakvi domaći lanci, a mi kao Vlada Republike Srbije i ministarstvo trgovine nastavićemo da dajemo snažnu podršku ovakvim kompanijama – izjavio je Momirović.

On ističe da je komunikacija sa predstavnicima maloprodajnih lanaca veoma važna zbog inflacije.

– U Krnjevu smo imali sastanak sa predstavnicima maloprodajnih lanaca koji su među najvećima u zemlji i to je naša praksa od sada, da budemo u stalnoj komunukaciji sa njima, kako bi se svi zajedno izborili sa inflacijom koje je prisutna u celoj Evropi. Ona je uvezena i kod nas i rezultat toga je rast cena. Mi smo uspeli da stavimo cene pod kontrolu – rekao je ministar.

Takođe, on je dodao i da neće biti rasta cena u narednom periodu, a i ako bude, to će biti minimalno.

– Uveren sam da ćemo zajedničkim snagama, sa proizvođačima i maloprodajnim lancima, da se izborimo sa inflacijom i da omogućimo dobru snabdevenost tržišta i pristupačne cene, pre svega osnovnih životnih namirnica – istakao je Momirović.

Generalni direktor kompanije DIS Ivan Šulejić zahvalio se Momiroviću na poseti, istakavši da je ovo prva poseta jednog ministra ovoj kompaniji.

– Saradnja između ministarstva trgovine i svih maloprodajnih lanaca u Srbiji je u ovom trenutku na najvišem mogućem nivou, za šta je svakako zaslužan sadašnji ministar i ja mu se na tome zahvaljujem – rekao je Šulejć.

Predsednik opštine Velika Plana Igor Matković podsetio je da ova opština nije velika, ali je poznata po velikim i uspešnim kompanijama koje posluju preko 30 godina.

– DIS, Cmana, Medino, podrum Radovanović svi oni plasiraju domaće proizvode. Mi na teritoriji opštine Velika Plana imamo dosta poljoprivrednih proizvođača koji zahvaljujući ovim firmama imaju gde da plasiraju svoje proizvode i tako dolaze do potrošača širom Srbije. Mi smo pretežno poljoprivredna opština i zahvaljujući predsedniku Vučiću i Vladi koji podržavaju naše kompanije i našu opštinu, imamo potencijal za još bolje uslove poslovanja i života – objasnio je Matković.

Posle obilaska pogona i magacina kompanije DIS, ministar Momirović je posetio farmu pčela Medino, koja se bavi proizvodnjom i otkupom meda, kao i podrum vina Radovanović u Krnjevu, gde je održao radni sastanak sa predstavnicima svih velikih kompanija iz ove opštine.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Petković: Za nas je Ustav Republike Srbije svetinja

(Foto: kim.gov.rs)  Zajednica srpskih opština predstavlja jedini mehanizam opstanka i ostanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i odbijanje Prištine da punih deset godina ispuni svoju obavezu iz dijaloga direktno je omogućilo Aljbinu Kurtiju da sprovodi teror,...

Više...