Mikec i Arunovićeva najbolji strelci Srbije u 2022.

od strane | 01/02/2023 | Sport, Srbija

(Foto: Freepik)

  Streljački savez Srbije proglasio je Damira Mikeca i Zoranu Arunović za najbolje strelce u 2022. godini.

Mikec je deveti put uzastopno proglašen za najboljeg strelca godine u Srbiji, a prošle godine bio je na prvom mestu svetske rang liste za vazdušni pištolj.

Kada je postao prvak sveta koristio je malokalibarski pištolj i na Evropskom prvenstvu osvojio bronzu.

Kaže da ne očajava, jer nije osvojio olimpijsku kvotu za Pariz, ali da to namerava da uradi naredne godine.

– Deveti put uzastopno, a deseti put ukupno sam proglašen za najboljeg strelca Srbije, a svakom trofeju se radujem kao da je prvi, jer ovo priznanje potvrđuje da sam na pravom putu. Prošla godina je bila izvanredna, osvojio sam petnaest medalja na najvećim svetskim takmičenjima. Nisam osvojio olimpijsku kvotu za Pariz, ali nešto treba ostaviti i za sledeću godinu – poručio je Mikec.

Zorana Arunović je prvi i za sada jedini srpski strelac sa ispunjenom kvotom za Olimpijske igre u Parizu. Izborila ju je zahvaljujući bronzanoj medalji vazdušnim pištoljem na Svetskom prvenstvu u Kairu, dok je na Evropskom šampionatu u Hamaru osvojila srebrno odličje.

– Osvajanjem kvote ispunila sam glavni cilj u prošloj godini i moram da budem zadovoljna, a sem svetske bronze i olimpijske kvote bilo je još vrednih rezultata, kako u pojedinačnoj tako i u ekipnoj konkurenciji. Ova godina će biti puna izazova, jer pred nama su Svetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo, Svetski kupovi. Na svakom turniru ću ciljati zlato – izjavila je Arunovićeva.

Streljački savez Srbije je za najboljeg trenera proglasio Gorana Mikeca, dok je najbolji klub „Čika Mata“ iz Kragujevca.

Sva četiri priznanja nisu promenila vlasnike, jer su isti laureati bili najuspešniji i pre dve godine.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti: