Martinović obišao zgradu opštinske uprave i Dom zdravlja u Novom Kneževcu

od strane | 10/10/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Ministar državne uprave i lokalne samouprave Alesandar Martinović boravio je u Novom Kneževcu, gde je u pratnji Miroslava Dučića, načelnika Severnobanatskog okruga i predsednika opštine Novi Kneževac, Radovana Uverića, obišao zgradu opštinske uprave i tamošnji Dom zdravlja.

Ministar Martinović je rekao da nadležni iz novokneževačke opštinske uprave imaju u planu da apliciraju za sredstva MDULS-a, kako bi se rešio problem dotrajalog krova i fasade, ali i Doma zdravlja, koji je godinama zreo za rekonstrukciju.

– Na inicijativu načelnika Severnobanatskog upravnog okruga, Miroslava Dučića posetili smo Novi Kneževac. Razgovarali smo o nekoliko važnih problema. Dogovorili smo se sa predsednikom opštine, da Opština pripremi projektno-tehničku dokumentaciju i da naše Ministarstvu iz budžetskog fonda za sledeću godinu finansira zamenu krova, čija vrednost radova je procenjena na oko 20 miliona dinara. Za radove je neophodno izdvojiti tolika sredstva jer je zgrada veoma stara i nalazi se pod zaštitom spomenika kulture u Subotici – izjavio je Martinović.

Kako je naveo, veliki problem je i zgrada Doma zdravlja, čiji objekti datiraju iz šezdesetih godina prošlog veka, a velikih ulaganja u njih do sada nije bilo.

– Novi Kneževac je mala, ali dobro uređena opština u kojoj složno žive Srbi i Mađari. Kroz ove projekte nastavićemo da negujemo dobre međunacionalne odnose, kako u Srbiji, tako i u Mađarskoj – kazao je ministar.

Na sastanku je bilo reči i o drugim budućim projektima, a jedan od njih tiče se Industrijske zone i potrebe da se u Novi Kneževac dovede veći investitor koji bi se bavio proizvodnjom.

Opština Novi Kneževac će svojim sredstvima finansirati zamenu krova na jednom od objekata Doma zdravlja, a ostatak radova će, nadaju se, pokriti novac iz republičke kase.

– Sa ministrom smo pričali o infrastrukturnim problemima, ali i o svim onim koji muče lokalnu samoupravu, odnosno Novi Kneževac. Naišli smo na razumevanje, ukazano nam je kako da ubuduće, u dogovoru sa Ministarstvom, rešimo te probleme – zaključio je predsednik opštine Novi Kneževac Radovan Uverić.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Želimir Žilnik dobitnik nagrade Beogradski pobednik 52. FEST-a

(Foto: CEBEF/Stefan Đaković)  Ovogodišnji Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti biće dodeljen Želimiru Žilniku, jednom od najznačajnijih i najplodnijih reditelja naše kinematografije. Želimir Žilnik spada u ključne figure i začetnike srpskog i...

Više...

Završen sastanak premijerke Ane Brnabić sa poljoprivrednicima

(Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima poljoprivrednika a na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo poljoprivrede uradi predlog izjave o obrađivanju zemljišta, koji će sačekati formiranje nove Vlade...

Više...