MamaSOS telefonska linija za podršku majkama u Srbiji

od strane | 04/02/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Freepik)

  Tokom prošle godine “Centar za mame” pokrenuo je telefonsku liniju MamaSOS koja omogućava mamama iz cele Srbije da budu saslušane, da sa nekim porazgovaraju o tome kako se osećaju i daje im priliku da podele svoje brige, nedoumice i probleme – potpuno besplatno!

Volonterke savetnice nalaze se u prostorijama beogradske opštine Stari grad i svakodnevno razgovaraju sa mamama kojima je potreban, kako kažu, telefonski zagrljaj.

Obučene za razgovore na telefonskoj liniji, volonterke savetnice pružaju mamama emotivnu podršku, saosećanje i razumevanje, što je jedna od najvećih potreba majki u Srbiji.

Jelena Bratić iz “Centra za mame” kaže da je MamaSOS prva telefonska linija za podršku majkama koja je pokrenuta u našoj zemlji.

– Centar za mame ju je pokrenuo pre godinu dana. Inače, mi se već deset godina bavimo pravima mama i ostvarivanjem njihovih prava u Srbiji. Ono što je veoma važno jeste da smo videli kroz taj rad sa mamama da je njima potrebno da ih neko sasluša. Iz tog razloga pokrenule smo MamaSOS telefonsku liniju – kaže Bratićeva.

Besplatna telefonska linija je dostupna mamama iz cele Srbije, svakim radnim danom od 9 do 15 časova, pozivanjem broja 060/339-3390.

Preporučene vesti:

U Srbiji ima oko 3.000 prozjumera ukupne snage 48 MW

(Foto: Shutterstock.com)  U Registar prozjumera Elektrodistribucije Srbije (EDS) upisano je približno 3.000 prozjumera ukupne instalisane snage blizu 48 megavata (MW), saopštilo je Udruženje obnovljivi izvori energije (OIE). Kako se navodi, najveći broj prozjumera...

Više...

Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

(Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ)  Skupština Srbije izabrala je danas potpredsednicu Srpske napredne stranke i dosadašnju predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić za predsednicu srpskog parlamenta. Za Anu Brnabić je, od prisutnih 158 poslanika, glasalo 153, a protiv je...

Više...