MamaSOS telefonska linija za podršku majkama u Srbiji

od strane | 04/02/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Freepik)

  Tokom prošle godine “Centar za mame” pokrenuo je telefonsku liniju MamaSOS koja omogućava mamama iz cele Srbije da budu saslušane, da sa nekim porazgovaraju o tome kako se osećaju i daje im priliku da podele svoje brige, nedoumice i probleme – potpuno besplatno!

Volonterke savetnice nalaze se u prostorijama beogradske opštine Stari grad i svakodnevno razgovaraju sa mamama kojima je potreban, kako kažu, telefonski zagrljaj.

Obučene za razgovore na telefonskoj liniji, volonterke savetnice pružaju mamama emotivnu podršku, saosećanje i razumevanje, što je jedna od najvećih potreba majki u Srbiji.

Jelena Bratić iz “Centra za mame” kaže da je MamaSOS prva telefonska linija za podršku majkama koja je pokrenuta u našoj zemlji.

– Centar za mame ju je pokrenuo pre godinu dana. Inače, mi se već deset godina bavimo pravima mama i ostvarivanjem njihovih prava u Srbiji. Ono što je veoma važno jeste da smo videli kroz taj rad sa mamama da je njima potrebno da ih neko sasluša. Iz tog razloga pokrenule smo MamaSOS telefonsku liniju – kaže Bratićeva.

Besplatna telefonska linija je dostupna mamama iz cele Srbije, svakim radnim danom od 9 do 15 časova, pozivanjem broja 060/339-3390.

Preporučene vesti:

Petković: Za nas je Ustav Republike Srbije svetinja

(Foto: kim.gov.rs)  Zajednica srpskih opština predstavlja jedini mehanizam opstanka i ostanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i odbijanje Prištine da punih deset godina ispuni svoju obavezu iz dijaloga direktno je omogućilo Aljbinu Kurtiju da sprovodi teror,...

Više...