Mali potpisao ugovore o dodeli četiri stana iz nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“

od strane | 23/02/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Ministar finansija Siniša Mali potpisao je ugovore kojim su vlasnici četiri stana u Beogradu postali dobitnici u trećem i četvrtom krugu nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“.

Uz čestitke, posebno se zahvalio na doprinosu što su učešćem doprineli izgradnji svesti o značaju borbe protiv sive ekonomije, i da se uzimaju fiskalni računi.

– Po prvi put je ova nagradna igra digitalna, sa kjuar kodovima. Verovali ili ne, u ovom trenutku imamo skoro 100 miliona računa koji su poslati i više od 900.000 aktivnih aplikacija igrača. Taj broj raste iz dana u dan – rekao je Mali.

Dodao je da se tako uspešno gradi svest građana da je važno da se bore protiv sive ekonomije i uzimaju račune.

– I tako gradimo lepšu, uspešniju i bolju Srbiju koju na kraju krajeva ostavljamo našoj deci – istakao je on.

Dobitnicima je poželeo lepe trenutke u dobijenim stanovima, kao i sreću i uspeh njima i porodicama.

– I da i našoj i vašoj deci kroz ovakve programe damo mogućnost da svoje snove ostvare u lepšoj, boljoj i uređenijoj Srbiji – poručio je ministar.

Dobitnik stana Kristijan Cudar rekao je da dobijanjem ovog stana, njegova porodica rešava stambeno pitanje, jer žive kao podstanari.

– I dalje traje čestitanje. Neverovatna stvar da sam poslao 42 računa i dobio stan“, rekao je on i dodao da još uvek ne može da veruje. Poručio je svima da igraju i da se nadaju – izjavio je Cudar.

Željko Mijatović je rekao još nisu svesni da su dobili stan.

– Sa stanom još ništa ne znamo. Ostavićemo deci kad krene školovanje da imaju svoj krov nad glavom. Presrećni smo – objasnio je on.

Studentkinja Mina Luković zahvalna je što postoji nagradna igra i kaže da je presrećna jer je dobila stan.

– Nisam ovo očekivala. Zaista želim svima ovu sreću. Ili ću se useliti iako bih volela da ostanem u studentskom domu gde živim jer je tu društvo. Ali ako to ne bude moguće verovatno ću se useliti u stan – kazala je ona.

Dobitnik stana Zoran Stojčić kaže da mu je dobitni račun bio od 790 dinara iz prodavnice u Beški.

– Pozdravljam prijatelje, rodbinu i moje Beščane – rekao je on.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Srbiji ima oko 3.000 prozjumera ukupne snage 48 MW

(Foto: Shutterstock.com)  U Registar prozjumera Elektrodistribucije Srbije (EDS) upisano je približno 3.000 prozjumera ukupne instalisane snage blizu 48 megavata (MW), saopštilo je Udruženje obnovljivi izvori energije (OIE). Kako se navodi, najveći broj prozjumera...

Više...

Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

(Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ)  Skupština Srbije izabrala je danas potpredsednicu Srpske napredne stranke i dosadašnju predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić za predsednicu srpskog parlamenta. Za Anu Brnabić je, od prisutnih 158 poslanika, glasalo 153, a protiv je...

Više...