Mali obišao Tehnološko ćoše namenjeno podizanju digitalne pismenosti penzionera

od strane | 11/02/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Ministar finansija Siniša Mali posetio je „Tehnološko ćoše“, koje je postavljeno s ciljem podizanja digitalne pismenosti penzionera, a u okviru kampanje obeležavanja 100 godina penzijskog sistema u Srbiji.

Mali je postavio fotografije na Instagram nalogu „mali_sinisa“ na kojima je u tržnom centru „Galerija“ u Beogradu, i to u društvu penzionera i onih koji obučavaju najstarije da koriste Internet.

Ispod fotografije napisao je da će najstarije danas i sutra podučavati iz Kancelarije za IT i eUpravu, kao i mladi iz Kancelarije za mlade Beograd.

– Obučavaju naše najstarije kako da naprave nalog na eUpravi, da koriste internet i društvene mreže… – napisao je ministar.

Dodao je da će takvi štandovi danas i sutra biti postavljeni u još dva tržna centra u Beogradu – Ušće i Delta city.

Ministar je poručio penzionerima da u Beogradu, osim Tehnološkog ćoška, danas mogu da obavljaju i preventivne zdravstvene preglede u domovima zdravlja, a imaju i besplatan ulazak u muzeje i galerije u prestonici Srbije.

– Ovo je samo deo kampanje povodom obeležavanja 100 godina od uspostavljanja penzijskog sistema u Srbiji – napisao je Mali na Instagramu.

Kampanja za penzionere, osim što se sprovodi povodom 100 godina penzijskog sistema u Srbiji, osmišljena je i kako bi se obeležilo 100 godina od donošenja prvog Zakona o osiguranju radnika.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Petković: Za nas je Ustav Republike Srbije svetinja

(Foto: kim.gov.rs)  Zajednica srpskih opština predstavlja jedini mehanizam opstanka i ostanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i odbijanje Prištine da punih deset godina ispuni svoju obavezu iz dijaloga direktno je omogućilo Aljbinu Kurtiju da sprovodi teror,...

Više...