Mali obišao Tehnološko ćoše namenjeno podizanju digitalne pismenosti penzionera

od strane | 11/02/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Ministar finansija Siniša Mali posetio je „Tehnološko ćoše“, koje je postavljeno s ciljem podizanja digitalne pismenosti penzionera, a u okviru kampanje obeležavanja 100 godina penzijskog sistema u Srbiji.

Mali je postavio fotografije na Instagram nalogu „mali_sinisa“ na kojima je u tržnom centru „Galerija“ u Beogradu, i to u društvu penzionera i onih koji obučavaju najstarije da koriste Internet.

Ispod fotografije napisao je da će najstarije danas i sutra podučavati iz Kancelarije za IT i eUpravu, kao i mladi iz Kancelarije za mlade Beograd.

– Obučavaju naše najstarije kako da naprave nalog na eUpravi, da koriste internet i društvene mreže… – napisao je ministar.

Dodao je da će takvi štandovi danas i sutra biti postavljeni u još dva tržna centra u Beogradu – Ušće i Delta city.

Ministar je poručio penzionerima da u Beogradu, osim Tehnološkog ćoška, danas mogu da obavljaju i preventivne zdravstvene preglede u domovima zdravlja, a imaju i besplatan ulazak u muzeje i galerije u prestonici Srbije.

– Ovo je samo deo kampanje povodom obeležavanja 100 godina od uspostavljanja penzijskog sistema u Srbiji – napisao je Mali na Instagramu.

Kampanja za penzionere, osim što se sprovodi povodom 100 godina penzijskog sistema u Srbiji, osmišljena je i kako bi se obeležilo 100 godina od donošenja prvog Zakona o osiguranju radnika.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Tamara Vučić i Peng Lijuan obišle Narodni muzej Srbije

(Foto: Tanjug/Jadranka Ilić)  Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić obišla je danas sa suprugom predsednika Kine profesorkom Peng Lijuan Narodni muzej Srbije gde je kineska gošća mogla da se upozna sa značajnim srpskim slikarskim delima, ali i rukotvorinama "Etno...

Više...