Kustendorf od 25. do 29. januara na Mećavniku

od strane | 15/01/2023 | Kultura, Srbija

(Foto: Wikipedia)

  Šesnaesti filmski i muzički festival Kustendorf, vraća se u svoj zimski termin i održaće se od 25. do 29. januara na Mećavniku, na Mokroj Gori.

Kustendorf, čiji je osnivač naš nagrađivani reditelj Emir Kusturica, jedan je od retkih festivala u svetu na kome je na svakom koraku vidljiva razmena energije mladih i iskusnih umetnika, a koji ugošćava proslavljene autore, glumce i muzičare, te brojne mlade filmske autore i studente filmskih škola iz celog sveta, kao i druge eminentne goste iz sveta filma.

Kustendorf je do sada ugostio renomirane autore, glumce i muzičare, brojne mlade filmske stvaraoce i studente filmskih škola iz celog sveta, kao i druge istaknute goste iz sveta filma.

Uvaženi gosti među kojima su Paolo Sorentino, Met Dilon, Lav Dijaz, Nikita Mihalkov, Džoni Dep, Žak Odiard, Džim Džarmuš, Odri Tatu, Gael Garsija Bernal, Monika Beluči, Aleksej Balabanov, Andrej Končalovski, Mateo Garone, Ruben Estlund i mnogi drugi bili gosti Kustendorfa.

Filmski i muzički festival održava se svake godine u januaru na Mećavniku. Pored velikog broja istaknutih autora i studenata iz celog sveta, Kustendorfu prisutvuju i predstavnici brojnih medija iz zemlje i inostranstva.

Zbog izuzetne atmosfere, festival se, prema mišljenju najčitanijih filmskih portala u Americi, tri puta našao među najboljim svetskim festivalima koje biraju renomirani filmski radnici: scenaristi, reditelji, producenti, kritičari…

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti: