Brnabić i Šapić obišli rekonstruisano omladinsko pozorište „Dadov“

od strane | 26/02/2023 | Kultura, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Premijerka Ana Brnabić i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišli su rekonstruisano omladinsko pozorište ”Dadov’’ i konstatovali da je ovo velika stvar za omladinu, te da će država nastaviti da podržava ovakve projekte.

– Drago mi je što ovim obilaskom završavamo i obeležavamo kraj rekonstrukcije omladinskog pozorišta Dadov. Premijera koja je zakazana za 15. mart će zvanično otvoriti vrata omladinskog pozorišta. Ovo je projekat koji je za mene izuzetno važan zato što simbolički objedinjuje mlade i kulturu, a te obe stvari su stub uspeha jedne države – rekla je Brnabićeva.

Njena izuzetna želja je, kaže, da ovo što imamo u Beogradu proširimo i na ostatak Srbije, da, kako je rekla, spoj kulture i ulaganja u mlade proširimo i na druge gradove u našoj zemlji.

– Ove godine je Čačak prva nacionalna prestonica kulture, sledeće godine će to biti Užice, i to će biti mehanizam da decentralizujemo kulturu – rekla je Brnabićeva.

Šapić je istakao da je „Dadov“ jedinstven omladinski rasadnik budućih glumaca.

– Objekat je drugačiji nego što je bio, čitav je renoviran, oprema je kompletno nova, uloženo je 222 miliona dinara – rekao je Šapić.

On je napomenuo da kultura ne sme biti sredstvo za komercijalizaciju.

– Ovo je jedinstven omladinski rasadnik budućih glumaca. Trebalo bi ovu formu da pokušamo preneti na ostale gradove Srbije. Objekat je drugačiji nego što je bio. Radovi na rekonstrukciji su počeli pre nego što sam ja postao gradonačelnik. Trudićemo se da u objekte kulture i sporta ulažemo značajnija sredstva i da se tu ne rukovodimo tržišnom ekonomijom – poručio je prvi čovek prestonice.

Direktor „Dadova“ Vladimir Mijović istakao je da su novi izgled dobile pozorišna scena i gledalište, ulazni foaje, garderoba, biletarnica, mala sala i kancelarije, a obnova je podrazumevala, kako kaže, i energetsku sanaciju zgrade sa adekvatnom termoizolacijom, rekonstrukciju kanalizacione mreže, elektro i telekomunikacione instalacije.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Srbiji ima oko 3.000 prozjumera ukupne snage 48 MW

(Foto: Shutterstock.com)  U Registar prozjumera Elektrodistribucije Srbije (EDS) upisano je približno 3.000 prozjumera ukupne instalisane snage blizu 48 megavata (MW), saopštilo je Udruženje obnovljivi izvori energije (OIE). Kako se navodi, najveći broj prozjumera...

Više...

Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

(Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ)  Skupština Srbije izabrala je danas potpredsednicu Srpske napredne stranke i dosadašnju predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić za predsednicu srpskog parlamenta. Za Anu Brnabić je, od prisutnih 158 poslanika, glasalo 153, a protiv je...

Više...