Kraljevo: Ministar Gašić uručio ključeve 18 stanova pripadnicima službe bezbednosti

od strane | 27/02/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić uručio je u Kraljevu ključeve novoizgrađenih stanova pripadnicima službi bezbednosti, istakavši da je to još jedan dokaz da Srbija ispunjava obećanja i da brine o zaslužnima za njenu sigurnost, mir i bezbednost svih građana.

– Rešeno stambeno pitanje je jedna od osnovnih ljudskih potreba i zato je ovo jedan od najvažnijih dana u životu svakog od vas. Zato sam danas ponosan, jer osećam vašu radost i spokoj, jer ćete konačno vaš, i život vaših porodica nastaviti bezbrižno u sopstvenom domu – poručio je Gašić na ceremoniji uručenja ključeva 18 stanova.

Ovi ključevi uručeni su pripadnicima ministarstava unutrašnjih poslova, odbrane i pravde, kao i Bezbednosno-informativnoj agenciji i sektoru za boračku i invalidsku zaštitu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Naglasivši važnu ulogu predsednika Aleksandra Vučića i srpske vlade u realizaciji projekta izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti po povoljnim uslovima, Gašić je rekao da je taj projekat deo u nizu napora odgovorne politike države koja je usmerena ka podizanju ugleda, ekonomskog statusa i dostojanstva svih pripadnika službi bezbednosti.

– Srbija je zemlja vođena odgovornom politikom socijalne pravde, mira i ekonomskog razvoja. Dokazali smo da možete da se oslonite na svoju državu Srbiju. Da joj verujete, jer državu čine pre svega ljudi, a onda i njene institucije. Svi vi, posvećeni ste pozivu koji ste odabrali. Srbija zna da može da se osloni na vas – poručio je ministar.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić zahvalio je Vladi Srbije i predsedniku Vučiću pomoću kojih je u Ribnici izgrađena nova zgrada osnovne škole, te je rekonstruisana ambulanta, a uskoro počinje i izgradnja novog vrtića.

– To je dokaz da Vlada i predsednik brinu o našoj deci, o ljudima koji štite naš ustavni poredak i vode računa o bezbednosti države – naglasio je Terzić.

Pripadnica Policijske uprave u Kraljevu Marija Vesković zahvalila je na prilici da sebi i svojoj porodici obezbedi siguran krov nad glavom u Kraljevu, gradu u kojem živi i radi. Inače, ona je već 12 godina pripadnik MUP-a.

– Kada rešavate stambeno pitanje, rešavate verovatno jedan od najvećih izazova u životu. To sam i ja danas učinila kada sam preuzela ključeve i velika mi je čast što mi ih je lično uručio ministar unutrašnjih poslova – navela je Veskovićeva.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Petković: Za nas je Ustav Republike Srbije svetinja

(Foto: kim.gov.rs)  Zajednica srpskih opština predstavlja jedini mehanizam opstanka i ostanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i odbijanje Prištine da punih deset godina ispuni svoju obavezu iz dijaloga direktno je omogućilo Aljbinu Kurtiju da sprovodi teror,...

Više...