Kraljevo: Ministar Gašić uručio ključeve 18 stanova pripadnicima službe bezbednosti

od strane | 27/02/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić uručio je u Kraljevu ključeve novoizgrađenih stanova pripadnicima službi bezbednosti, istakavši da je to još jedan dokaz da Srbija ispunjava obećanja i da brine o zaslužnima za njenu sigurnost, mir i bezbednost svih građana.

– Rešeno stambeno pitanje je jedna od osnovnih ljudskih potreba i zato je ovo jedan od najvažnijih dana u životu svakog od vas. Zato sam danas ponosan, jer osećam vašu radost i spokoj, jer ćete konačno vaš, i život vaših porodica nastaviti bezbrižno u sopstvenom domu – poručio je Gašić na ceremoniji uručenja ključeva 18 stanova.

Ovi ključevi uručeni su pripadnicima ministarstava unutrašnjih poslova, odbrane i pravde, kao i Bezbednosno-informativnoj agenciji i sektoru za boračku i invalidsku zaštitu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Naglasivši važnu ulogu predsednika Aleksandra Vučića i srpske vlade u realizaciji projekta izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti po povoljnim uslovima, Gašić je rekao da je taj projekat deo u nizu napora odgovorne politike države koja je usmerena ka podizanju ugleda, ekonomskog statusa i dostojanstva svih pripadnika službi bezbednosti.

– Srbija je zemlja vođena odgovornom politikom socijalne pravde, mira i ekonomskog razvoja. Dokazali smo da možete da se oslonite na svoju državu Srbiju. Da joj verujete, jer državu čine pre svega ljudi, a onda i njene institucije. Svi vi, posvećeni ste pozivu koji ste odabrali. Srbija zna da može da se osloni na vas – poručio je ministar.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić zahvalio je Vladi Srbije i predsedniku Vučiću pomoću kojih je u Ribnici izgrađena nova zgrada osnovne škole, te je rekonstruisana ambulanta, a uskoro počinje i izgradnja novog vrtića.

– To je dokaz da Vlada i predsednik brinu o našoj deci, o ljudima koji štite naš ustavni poredak i vode računa o bezbednosti države – naglasio je Terzić.

Pripadnica Policijske uprave u Kraljevu Marija Vesković zahvalila je na prilici da sebi i svojoj porodici obezbedi siguran krov nad glavom u Kraljevu, gradu u kojem živi i radi. Inače, ona je već 12 godina pripadnik MUP-a.

– Kada rešavate stambeno pitanje, rešavate verovatno jedan od najvećih izazova u životu. To sam i ja danas učinila kada sam preuzela ključeve i velika mi je čast što mi ih je lično uručio ministar unutrašnjih poslova – navela je Veskovićeva.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Tamara Vučić i Peng Lijuan obišle Narodni muzej Srbije

(Foto: Tanjug/Jadranka Ilić)  Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić obišla je danas sa suprugom predsednika Kine profesorkom Peng Lijuan Narodni muzej Srbije gde je kineska gošća mogla da se upozna sa značajnim srpskim slikarskim delima, ali i rukotvorinama "Etno...

Više...