„Kopaonik biznis forum“ od 5. do 8. marta posvećen čitavom regionu

od strane | 30/01/2023 | Ekonomija, Srbija

(Foto: Freepik)

  Na ovogodišnjem jubilarnom 30. Kopaonik biznis forumu, koji će se održati od 5. do 8. marta, od ukupno 34 panela više od jedne trećine biće posvećeno čitavom regionu i izazovima sa kojima se susreću države Zapadnog Balkana.

Na ovoj manifestaciji učestovaće renomirani stručnjaci i eminentna imena domaće i regionalne privredne i političke scene.

Kako najavljuju organizatori Savez ekonomista Srbije (SES), centralna tema foruma biće “Otpornost ekonomije u neizvesnim vremenima – Ključni izazovi za Srbiju i Zapadni Balkan”, o čemu će tokom četiri dana razgovarati gotovo 200 panelista, predstavnika akademske zajednice, međunarodnih finansijskih institucija, privrednika, privrednih komora regiona.

Predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović izjavio je da je u problemskim situacijama važno stručno ih sagledati na regionalnom nivou, kako bi se što pre odgovorilo kroz zajedničku saradnju.

– Forum će i ovog puta okupiti eksperte iz regiona sa kojima ćemo razmeniti stečena znanja i iskustva i na osnovu toga nastojati da formulišemo adekvatan odgovor na izazove koji su pred nama. Naša namera je da iz godine u godinu sve probleme sagledavamo regionalno, u cilju eliminisanja prepreka za saradnju koje postoje na političkom, ali i ekonomskom planu – istakao je Vlahović.

Zajedno sa domaćom političkom i privrednom elitom, Forumu će prisustvovati i direktori za Zapadni Balkan i Srbiju međunarodnih finansijskih institucija, kao i predstavnici privrednih komora zemalja regiona.

Registracija učesnika je u toku i može se izvršiti putem veb portala www.kopaonikbusinessforum.rs

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Petković: Za nas je Ustav Republike Srbije svetinja

(Foto: kim.gov.rs)  Zajednica srpskih opština predstavlja jedini mehanizam opstanka i ostanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i odbijanje Prištine da punih deset godina ispuni svoju obavezu iz dijaloga direktno je omogućilo Aljbinu Kurtiju da sprovodi teror,...

Više...