„Kopaonik biznis forum“ od 5. do 8. marta posvećen čitavom regionu

od strane | 30/01/2023 | Ekonomija, Srbija

(Foto: Freepik)

  Na ovogodišnjem jubilarnom 30. Kopaonik biznis forumu, koji će se održati od 5. do 8. marta, od ukupno 34 panela više od jedne trećine biće posvećeno čitavom regionu i izazovima sa kojima se susreću države Zapadnog Balkana.

Na ovoj manifestaciji učestovaće renomirani stručnjaci i eminentna imena domaće i regionalne privredne i političke scene.

Kako najavljuju organizatori Savez ekonomista Srbije (SES), centralna tema foruma biće “Otpornost ekonomije u neizvesnim vremenima – Ključni izazovi za Srbiju i Zapadni Balkan”, o čemu će tokom četiri dana razgovarati gotovo 200 panelista, predstavnika akademske zajednice, međunarodnih finansijskih institucija, privrednika, privrednih komora regiona.

Predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović izjavio je da je u problemskim situacijama važno stručno ih sagledati na regionalnom nivou, kako bi se što pre odgovorilo kroz zajedničku saradnju.

– Forum će i ovog puta okupiti eksperte iz regiona sa kojima ćemo razmeniti stečena znanja i iskustva i na osnovu toga nastojati da formulišemo adekvatan odgovor na izazove koji su pred nama. Naša namera je da iz godine u godinu sve probleme sagledavamo regionalno, u cilju eliminisanja prepreka za saradnju koje postoje na političkom, ali i ekonomskom planu – istakao je Vlahović.

Zajedno sa domaćom političkom i privrednom elitom, Forumu će prisustvovati i direktori za Zapadni Balkan i Srbiju međunarodnih finansijskih institucija, kao i predstavnici privrednih komora zemalja regiona.

Registracija učesnika je u toku i može se izvršiti putem veb portala www.kopaonikbusinessforum.rs

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Srbiji ima oko 3.000 prozjumera ukupne snage 48 MW

(Foto: Shutterstock.com)  U Registar prozjumera Elektrodistribucije Srbije (EDS) upisano je približno 3.000 prozjumera ukupne instalisane snage blizu 48 megavata (MW), saopštilo je Udruženje obnovljivi izvori energije (OIE). Kako se navodi, najveći broj prozjumera...

Više...

Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

(Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ)  Skupština Srbije izabrala je danas potpredsednicu Srpske napredne stranke i dosadašnju predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić za predsednicu srpskog parlamenta. Za Anu Brnabić je, od prisutnih 158 poslanika, glasalo 153, a protiv je...

Više...