Kisić i direktorka UNICEF o saradnji u oblasti podrške roditeljima i porodici

od strane | 28/02/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Projekat „Podsticajno roditeljstvo kroz igru“ postigao je izuzetne rezultate koji se ogledaju kroz jačanje kapaciteta jedinica lokalnih samouprava u vidu podrške roditeljima i porodici, ocenile su ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić i direktorka UNICEF u Srbiji Dejana Kostadinov.

Kako je saopštilo Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, Kisićeva i Kostadinov su razgovarale o dosadašnjoj saradnji i budućim zajedničkim projektima ovog međunarodnog fonda i resornog ministarstva.

Ministarka je zahvalila ovoj organizaciji pri Ujedinjenim nacijama na višegodišnjoj podršci koja je usmerena ka deci, roditeljima i uopšte porodicama, što je pokazao i pomenuti četvorogodišnji projekat.

Ona je ukazala na to da je jedan od ciljeva Ministarstva jačanje kapaciteta hraniteljskih porodica u kojima se nalaze deca bez roditeljskog staranja.

Kostadinova je navela da je UNICEF spreman da pruži podršku jačanju hraniteljstva, naročito urgentnog i hraniteljstva za decu sa određenim poteškoćama u razvoju.

Takođe, pružiće podršku i u jačanju kapaciteta centara za socijalni rad, u delu porodično-pravne zaštite, kao i u izradi tzv. “eks post” analize Strategije za prevenciju i zaštitu dece od nasilja i funkcionisanju Saveta za prava deteta.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Želimir Žilnik dobitnik nagrade Beogradski pobednik 52. FEST-a

(Foto: CEBEF/Stefan Đaković)  Ovogodišnji Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti biće dodeljen Želimiru Žilniku, jednom od najznačajnijih i najplodnijih reditelja naše kinematografije. Želimir Žilnik spada u ključne figure i začetnike srpskog i...

Više...

Završen sastanak premijerke Ane Brnabić sa poljoprivrednicima

(Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima poljoprivrednika a na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo poljoprivrede uradi predlog izjave o obrađivanju zemljišta, koji će sačekati formiranje nove Vlade...

Više...