Kancelarija za KiM: Porodica Joksimović iz Lipljana ove godine dobija novu kuću

od strane | 20/02/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Petočlana porodica Joksimović iz Radeva kod Lipljana, koja godinama živi u teškim uslovima, dobiće ove godine novi dom, saopštila je Kancelarija za KiM.

Ova porodica godinama živi u izuzetno teškim uslovima, u oronuloj, improvizovanoj kući od lima i knaufa, bez kupatila, a ove godine useliće se u novi stambeni objekat od 60 kvadrata zahvaljujući sredstvima Kancelarije i Privremenom organu Opštine Lipljan.

Član Privremenog organa Opštine Lipljan Nenad Šubarić objasnio je zbog čega treba da nastavimo da pomažemo na sličan način, baš kao što je to slučaj sa ovom petočlanom porodicom.

– Ova petočlana porodica, zajedno sa malom Janjom, daje nam vetar u leđa da se borimo, da više radimo i da porodice na KiM stvaramo. Dovoljno je da svi uradimo ono što je do nas, a država Srbija će uvek biti tu da pomogne. Znamo da je situacija teška, ali ovde nikada nije bilo lako i od nas zavisi kako će dalje biti – rekao je Šubarić.

Prema rečima pomoćnice direktora Kancelarije za KiM Jelene Stojković, ovo nije poslednja porodica koja će biti obradovana novim domom u opštini Lipljan.

– Tu smo da pomažemo, ne samo u Lipljanu već u svim srpskih sredinama na KiM kroz dodelu građevinskog materijala, kroz adaptaciju postojećih stambenih objekata, gradnju novih domova kako bi naši ljudi na KiM imali uslove za ostanak i opstanak na svojim ognjištima – istakla je Stojkovićeva.

Joksimovići su do 2003. živeli u staroj kući koja se u međuvremenu gotovo raspala.

– Morali smo da sagradimo manji montažni objekat od oko 32 kvadrata od lima i knaufa, toliko smo novca imali. Kupatilo nam se nalazi u staroj kući, koja se, kao što možete da vidite raspada – rekla je Jelena Joksimović, ujedno se zahvaljujući Kancelariji za KiM na pomoći.

Pre sedam godina, njihova porodica se proširila i dobila novog člana.

– Kada smo dobili Janju ovaj objekat postao je pretesan za sve nas, ali se nikada nismo žalili, to svi znaju. Nikada nismo razmišljali da odemo odavde i nova kuća, novi dom, znak je da će naša Janja uspomene stvarati iz novog, prijatnijeg i toplijeg mesta – zaključio je Darko Joksimović.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti: