Još devet opština i gradova raspisalo konkurs za sufinansiranje medija

od strane | 16/02/2023 | Kultura, Srbija

(Foto: Freepik)

  Konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja raspisali su Subotica, Zrenjanin, Loznica, Zaječar, Mali Iđoš, Trstenik, Bač, Vladičin Han i Krupanj u iznosu od 3,3 miliona do 44 miliona dinara.

Opština Mali Iđoš za sufinansiranje medijskih sadržaja izdvojio je 3,3 miliona dinara, ali na sajtu opštine nije navela najmanji i najveći iznos sredstava koja se odobravaju po projektu, što je suprotno Pravilniku o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja.

Grad Subotica je u ovoj godini izdvojio 44.110.000 dinara. Najmanji iznos za koji se može konkurisati po jednom projektu je 100.000, a najveći pet miliona dinara, dok je rok za podnošenje prijava 25. februar.

U Zrenjaninu biće podeljeno 20 miliona dinara, najniži iznos za koji se može konkurisati je 50 hiljada dinara, najviši 3,5 miliona.

Grad Loznica opredelio je 17 miliona dinara za sufinansiranje medijskih sadržaja, najniži iznos po projektu je 20 hiljada, a najviši 8,5 miliona.

Zaječar je izdvojio osam milona dinara, najniži iznos za koji mediji mogu konkurisati je 100.000, a najviši 1,5 miliona dinara i konkurs je otvoren do 1. marta.

Opština Trstenik izvojila je 14 milona dinara, najniži iznos po projektu je 50 hiljada, a najviši deset miliona i konkurs je otvoren do 3. marta.

U opštini Bač za sufinansiranje medijskih projekata izdvojeno je 5.197.500 dinara, mediji po jednom projektu mogu konkurisati za najmanje 100 hiljada, a najviše za 1.5 miliona dinara, dok je rok za podnošenje prijava 1. mart.

Za sufinansiranje medijskih projekata, Vladičin Han obezbedio je 4,5 miliona dinara, najniži iznos po projektu je 50 hiljada, a najviši milion dinara i mediji mogu konkurisati do 24. februara.

Iz budžeta opštine Krupanj izdvojeno je četiri milona dinara, najviši iznos za koji se može konkurisati je dva, a najniži deset hiljada dinara, dok je rok za podnošenje projekata 24. februar.

Dodatne informacije za prijavu na konkurse koje su raspisali gradovi i opštine kao i način prijave nalaze se na sajtu Udruženja novinara Srbije (UNS).

Izvor: UNS

tagovi: konkurs | mediji | uns

Preporučene vesti: