Grad Čačak zida kuću šestočlanoj porodici koja živi u teškim uslovima

od strane | 07/03/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Freepik/Grad Čačak)

  Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je zajedno sa svojim saradnicima upriličio prijem Nebojši Savkoviću, koji sa suprugom i četvoro dece živi u vrlo teškim uslovima.

Nebojša je, kako bi svojoj porodici omogućio pristojan život, radio veoma teške fizičke poslove, usled kojih je zadobio velike zdravstvene probleme, zbog čega on više nije u mogućnosti da radi.

Zbog ove specifične situacije, predstavnici lokalne samouprave imali su sluha za probleme porodice Savković i, prema rečima gradonačelnika Todorovića, učiniće sve što je u njihovoj moći da im pomognu.

– Nebojša je mlad i veoma vredan čovek. Dok god je mogao da privređuje, sam se trudio da obezbedi ono što je potrebno njegovoj deci. Nije se žalio i nije tražio pomoć. Kako je sada u veoma teškoj situaciji, mi kao Grad osećamo odgovornost da takvim ljudima izađemo u susret. S obzirom da nemaju rešeno ni stambeno pitanje, četvoro mališana, uzrasta pet i tri godine i blizanci od 20 meseci, žive u nehumanim uslovima. Želimo da i oni dobiju krov nad glavom i život dostojan svakog deteta. Obećali smo Nebojši da će Grad porodici Savković rešiti stambeno pitanje, i to što je pre moguće – kazao je prvi čovek grada na Zapadnoj Moravi.

Dom za Savkoviće nalaziće se na njihovom porodičnom imanju u Ljubiću, a nakon uređenja imovinsko-pravnih odnosa, Grad će finansirati izgradnju kuće.

Izvor: Grad Čačak

Preporučene vesti: