Grad Čačak zida kuću šestočlanoj porodici koja živi u teškim uslovima

od strane | 07/03/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Freepik/Grad Čačak)

  Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je zajedno sa svojim saradnicima upriličio prijem Nebojši Savkoviću, koji sa suprugom i četvoro dece živi u vrlo teškim uslovima.

Nebojša je, kako bi svojoj porodici omogućio pristojan život, radio veoma teške fizičke poslove, usled kojih je zadobio velike zdravstvene probleme, zbog čega on više nije u mogućnosti da radi.

Zbog ove specifične situacije, predstavnici lokalne samouprave imali su sluha za probleme porodice Savković i, prema rečima gradonačelnika Todorovića, učiniće sve što je u njihovoj moći da im pomognu.

– Nebojša je mlad i veoma vredan čovek. Dok god je mogao da privređuje, sam se trudio da obezbedi ono što je potrebno njegovoj deci. Nije se žalio i nije tražio pomoć. Kako je sada u veoma teškoj situaciji, mi kao Grad osećamo odgovornost da takvim ljudima izađemo u susret. S obzirom da nemaju rešeno ni stambeno pitanje, četvoro mališana, uzrasta pet i tri godine i blizanci od 20 meseci, žive u nehumanim uslovima. Želimo da i oni dobiju krov nad glavom i život dostojan svakog deteta. Obećali smo Nebojši da će Grad porodici Savković rešiti stambeno pitanje, i to što je pre moguće – kazao je prvi čovek grada na Zapadnoj Moravi.

Dom za Savkoviće nalaziće se na njihovom porodičnom imanju u Ljubiću, a nakon uređenja imovinsko-pravnih odnosa, Grad će finansirati izgradnju kuće.

Izvor: Grad Čačak

Preporučene vesti:

U Srbiji ima oko 3.000 prozjumera ukupne snage 48 MW

(Foto: Shutterstock.com)  U Registar prozjumera Elektrodistribucije Srbije (EDS) upisano je približno 3.000 prozjumera ukupne instalisane snage blizu 48 megavata (MW), saopštilo je Udruženje obnovljivi izvori energije (OIE). Kako se navodi, najveći broj prozjumera...

Više...

Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

(Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ)  Skupština Srbije izabrala je danas potpredsednicu Srpske napredne stranke i dosadašnju predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić za predsednicu srpskog parlamenta. Za Anu Brnabić je, od prisutnih 158 poslanika, glasalo 153, a protiv je...

Više...