Gold gondola prevezla 10.555 putnika za pet prazničnih dana

od strane | 20/02/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Gold gondola)

  Od Dana državnosti do vikenda, zlatiborska Gold gondola je za pet dana odmora prevezla 10.555 putnika, što je za 30 odsto više nego prethodne godine u istom periodu.

– Sretenjske praznike na gondoli obeležio je i dnevni rekord 16. februara, kada je prevezeno najviše putnika od početka rada 2.549 putnika – saopštila je Gold gondola.

Nove aktivnosti, praznici i sunčano vreme doprineli su da panoramska žičara preveze rekordan broj putnika.

Kako je navedeno, zimsku sezonu na gondoli obogatili su romantično putovanje, branč u vazduhu i časovi nordijskog skijanja za koje od početka vlada veliko interesovanje.

Brojni putnici svih uzrasta su izlazili na međustanicu kako bi se oprobali u novoj aktivnosti, nordijskom skijanju, po čemu je Zlatibor ranije bio poznat, a u poslednje vreme ovaj sport je ponovo popularan.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Srbiji ima oko 3.000 prozjumera ukupne snage 48 MW

(Foto: Shutterstock.com)  U Registar prozjumera Elektrodistribucije Srbije (EDS) upisano je približno 3.000 prozjumera ukupne instalisane snage blizu 48 megavata (MW), saopštilo je Udruženje obnovljivi izvori energije (OIE). Kako se navodi, najveći broj prozjumera...

Više...

Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

(Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ)  Skupština Srbije izabrala je danas potpredsednicu Srpske napredne stranke i dosadašnju predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić za predsednicu srpskog parlamenta. Za Anu Brnabić je, od prisutnih 158 poslanika, glasalo 153, a protiv je...

Više...