Geneks kula na prodaju po treći put i upola nižoj ceni

od strane | 15/01/2023 | Ekonomija, Srbija

(Foto: Youtube printscreen)

  Geneks kula, imovina preduzeća General Eksport koje je u stečaju, po treći put se nudi na prodaju za nešto više od 834 miliona dinara.

Javno nadmetanje je zakazano za 6. februar, a u oglasu se pojavljuje i napomena stečajnog upravnika da je Geneks kula spomenik kulture još od 2021. i da Republika Srbija ima pravo preče kupovine.

Do trećeg kruga se došlo, ali će prodaja ići kroz javnu licitaciju. Prethodno, kada je u aprilu prošle godine oglasila prvu prodaju, Agencija za licenciranje stečajnih upravnika za poslovni deo Geneks kule tražila je 2,09 milijardi dinara. Novi, nedavno objavljeni oglas stečajnog upravnika, precizira i novu cenu – 834.682.073 dinara.

Na prodaju se nudi poslovni deo Geneks kule, koja se sastoji od 28 posebnih delova površine 14.943 kvadrata, zatim poslovni prostor od 27. do 37. sprata površine 1.450,39 kvadrata, kao i poslovni i garažni prostori površine u osnovi 9.023 kvadrata i deset garaža od 6.445 kvadrata.

Zainteresovani kupci treba da se prijave najkasnije do 1. februara 2023, do 15 časova. Neophodno je da prethodno uplate depozit u iznosu početne cene – 834.682.073 dinara ili da lično polože „neopozivu prvoklasnu bankarsku garanciju“ najkasnije do 30. januara.

Ovo je, inače, treći pokušaj prodaje jednog od simbola Beograda za manje od godinu dana.

Izvor: Agencije

Preporučene vesti:

Želimir Žilnik dobitnik nagrade Beogradski pobednik 52. FEST-a

(Foto: CEBEF/Stefan Đaković)  Ovogodišnji Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti biće dodeljen Želimiru Žilniku, jednom od najznačajnijih i najplodnijih reditelja naše kinematografije. Želimir Žilnik spada u ključne figure i začetnike srpskog i...

Više...

Završen sastanak premijerke Ane Brnabić sa poljoprivrednicima

(Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima poljoprivrednika a na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo poljoprivrede uradi predlog izjave o obrađivanju zemljišta, koji će sačekati formiranje nove Vlade...

Više...