Februarska nagrada Novog Sada uručena violinisti Stefanu Milenkoviću

od strane | 01/02/2023 | Kultura, Srbija

(Foto: Youtube printskrin)

  Povodom dana grada Novog Sada, svetski poznatom violinisti Stefanu Milenkoviću svečano je uručena Februarska nagrada za 2022. godinu.

Najviše gradsko priznanje Milenkoviću je dodeljeno za doprinos u realizaciji projekta “Grad Novi Sad – Evropska prestonica kulture”, kao i svetska umetnička i profesionalna ostvarenja koja neguju i afirmišu klasičnu muziku.

Violinista ističe da je ponosan na ovo priznanje i da je to dokaz da radi nešto dobro.

– Smatram ovo samo početkom. Svako priznanje znači nešto, kao što sam i rekao, to je proces, nije destinacija i nije kratkoročan projekat. Ovo je stepenica i na neki način odskočna daska za dalje – kaže Milenković.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić istakao je da je Stefan Milenković svetski poznat čovek, muzičar koji je upravo odabrao i prepoznao vojvođansku prestonicu kao grad koji je dobar za život, koji raste i razvija se.

Februarsku nagradu Skupština grada Novog Sada dodeljuje kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije grada i jedinstva svih stanovnika.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Petković: Za nas je Ustav Republike Srbije svetinja

(Foto: kim.gov.rs)  Zajednica srpskih opština predstavlja jedini mehanizam opstanka i ostanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i odbijanje Prištine da punih deset godina ispuni svoju obavezu iz dijaloga direktno je omogućilo Aljbinu Kurtiju da sprovodi teror,...

Više...