Februarska nagrada Novog Sada uručena violinisti Stefanu Milenkoviću

od strane | 01/02/2023 | Kultura, Srbija

(Foto: Youtube printskrin)

  Povodom dana grada Novog Sada, svetski poznatom violinisti Stefanu Milenkoviću svečano je uručena Februarska nagrada za 2022. godinu.

Najviše gradsko priznanje Milenkoviću je dodeljeno za doprinos u realizaciji projekta “Grad Novi Sad – Evropska prestonica kulture”, kao i svetska umetnička i profesionalna ostvarenja koja neguju i afirmišu klasičnu muziku.

Violinista ističe da je ponosan na ovo priznanje i da je to dokaz da radi nešto dobro.

– Smatram ovo samo početkom. Svako priznanje znači nešto, kao što sam i rekao, to je proces, nije destinacija i nije kratkoročan projekat. Ovo je stepenica i na neki način odskočna daska za dalje – kaže Milenković.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić istakao je da je Stefan Milenković svetski poznat čovek, muzičar koji je upravo odabrao i prepoznao vojvođansku prestonicu kao grad koji je dobar za život, koji raste i razvija se.

Februarsku nagradu Skupština grada Novog Sada dodeljuje kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije grada i jedinstva svih stanovnika.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Tamara Vučić i Peng Lijuan obišle Narodni muzej Srbije

(Foto: Tanjug/Jadranka Ilić)  Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić obišla je danas sa suprugom predsednika Kine profesorkom Peng Lijuan Narodni muzej Srbije gde je kineska gošća mogla da se upozna sa značajnim srpskim slikarskim delima, ali i rukotvorinama "Etno...

Više...