Fajon: Velika podrška Srbiji u proširenju EU

od strane | 15/01/2023 | Politika, Srbija

(Foto: Gov.si)

  Slovenija je prijatelj svih država na Zapadnom Balkanu (ZB) i kada bi sve zemlje ZB ušle u Evropsku uniju (EU) ne bismo imali problem sa granicama niti bilo koja otvorena pitanja, izjavila je ministarka spoljnih poslova Slovenije Tanja Fajon.

– Iskreno mislim da Srbija treba da nam da dobre argumente, da radi reforme ekonomske, socijalne, borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, borbu za vladavinu prava, slobodu medija. Kada sve to kažem, ne mislim da Srbija sve to radi zbog Brisela, već zbog svojih građana. To će im poboljšati život – rekla je ministarka.

Dodala je da u Sloveniji još postoji velika podrška i EU i njenom proširenju. Govoreći o situaciji na KiM istakla je da očekuje da sa jedne strane Priština zaustavi sve policijske akcije, a sa druge, da Srbija, svojim velikim uticajem čini sve da normalizuje situaciju.

Tanja Fajon je navela da je dijalog veoma važan i da je Briselski sporazum obevezujući za obe strane.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Petković: Za nas je Ustav Republike Srbije svetinja

(Foto: kim.gov.rs)  Zajednica srpskih opština predstavlja jedini mehanizam opstanka i ostanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i odbijanje Prištine da punih deset godina ispuni svoju obavezu iz dijaloga direktno je omogućilo Aljbinu Kurtiju da sprovodi teror,...

Više...