Fajon: Velika podrška Srbiji u proširenju EU

od strane | 15/01/2023 | Politika, Srbija

(Foto: Gov.si)

  Slovenija je prijatelj svih država na Zapadnom Balkanu (ZB) i kada bi sve zemlje ZB ušle u Evropsku uniju (EU) ne bismo imali problem sa granicama niti bilo koja otvorena pitanja, izjavila je ministarka spoljnih poslova Slovenije Tanja Fajon.

– Iskreno mislim da Srbija treba da nam da dobre argumente, da radi reforme ekonomske, socijalne, borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, borbu za vladavinu prava, slobodu medija. Kada sve to kažem, ne mislim da Srbija sve to radi zbog Brisela, već zbog svojih građana. To će im poboljšati život – rekla je ministarka.

Dodala je da u Sloveniji još postoji velika podrška i EU i njenom proširenju. Govoreći o situaciji na KiM istakla je da očekuje da sa jedne strane Priština zaustavi sve policijske akcije, a sa druge, da Srbija, svojim velikim uticajem čini sve da normalizuje situaciju.

Tanja Fajon je navela da je dijalog veoma važan i da je Briselski sporazum obevezujući za obe strane.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Srbiji ima oko 3.000 prozjumera ukupne snage 48 MW

(Foto: Shutterstock.com)  U Registar prozjumera Elektrodistribucije Srbije (EDS) upisano je približno 3.000 prozjumera ukupne instalisane snage blizu 48 megavata (MW), saopštilo je Udruženje obnovljivi izvori energije (OIE). Kako se navodi, najveći broj prozjumera...

Više...

Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

(Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ)  Skupština Srbije izabrala je danas potpredsednicu Srpske napredne stranke i dosadašnju predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić za predsednicu srpskog parlamenta. Za Anu Brnabić je, od prisutnih 158 poslanika, glasalo 153, a protiv je...

Više...