“Er Srbija“ u septembru prevezla više od 450.000 putnika

od strane | 04/10/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Freepik)

  „Er Srbija“ je tokom septembra, u redovnom i čarter saobraćaju prevezla ukupno 456.790 putnika, što je povećanje od 43 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, odnosno rast od 40 procenata u odnosu na do sada rekordnu pretpandemijsku 2019.

Sa sva tri međunarodna aerodroma u Srbiji, nacionalna avio-kompanija obavila je čak 4.628 letova, što je 33 odsto više nego u septembru prošle godine i 29 procenata više u poređenju sa 2019. godinom, saopštili su iz „Er Srbije“.

– U godini u kojoj obeležavamo deceniju poslovanja pod imenom Er Srbija, postavili smo visoke ciljeve. Iz meseca u mesec, uspešno smo ih ostvarivali i premašivali sopstvene rekorde po broju prevezenih putnika i realizovanih letova. Taj trend se nastavlja i u septembru, kada smo, po prvi put u istoriji Er Srbije, prevezli više od tri miliona putnika u toku jedne godine – izjavio je generalni direktor „Er Srbije“ Jirži Marek.

On je dodao da će se istim tempom nastaviti i u narednim mesecima i da je pored jačanja kapaciteta najveći fokus „Er Srbije“ stalno podizanje kvaliteta usluge.

– Proteklog vikenda otvorili smo novu poslovnicu u TC Galerija, a za naredni period pripremili smo još niz aktivnosti, za koje verujemo da će obradovati naše putnike – istakao je Marek.

Najpopularnije destinacije u septembru ove godine u regionu tradicionalno su bile Tivat i Podgorica, a kada je reč o zapadnoj Evropi, putnici su najviše putovali do Ciriha, Pariza, Amsterdama i Rima, dok su u široj evromediteranskoj zoni najtraženiji letovi „Er Srbije“ bili do Istanbula, Larnake, Atine i Barselone.

Od prekookeanskih destinacija, Njujork je u septembru bio među prvih 15 gradova po broju putnika.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Želimir Žilnik dobitnik nagrade Beogradski pobednik 52. FEST-a

(Foto: CEBEF/Stefan Đaković)  Ovogodišnji Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti biće dodeljen Želimiru Žilniku, jednom od najznačajnijih i najplodnijih reditelja naše kinematografije. Želimir Žilnik spada u ključne figure i začetnike srpskog i...

Više...

Završen sastanak premijerke Ane Brnabić sa poljoprivrednicima

(Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima poljoprivrednika a na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo poljoprivrede uradi predlog izjave o obrađivanju zemljišta, koji će sačekati formiranje nove Vlade...

Više...