“Er Srbija“ u februaru ostvarila najbolji rezultat sa 200.000 prevezenih putnika

od strane | 03/03/2023 | Ekonomija, Srbija

(Foto: Airserbia)

  „Er Srbija“ je prošlog meseca prevezla 200.743 putnika, što je najbolji rezultat srpske nacionalne avio-kompanije od kada posluje pod tim imenom.

Kako se navodi u saopštenju, broj prevezenih putnika u februaru ove godine je za preko 150 procenata veći u poređenju sa istim mesecom prošle godine, odnosno 30,5 odsto veći u odnosu na februar 2020. godine, neposredno pred izbijanje pandemije koronavirusa.

U februaru ove godine, nacionalna avio-kompanija obavila je 2.410 letova, što je za 103,3 odsto više u odnosu na februar prošle godine.

Prosečna popunjenost putničke kabine iznosila je više od 70 odsto.

– Februar je nešto kraći mesec od ostalih, a inače se smatra najlošijim za avio-saobraćaj u ovom delu sveta. To nas nije sprečilo da po prvi put u februaru prevezemo više od 200.000 putnika iz Beograda, Niša i Kraljeva. Februar je osmi uzastopni rekordni mesec u broju prevezenih putnika – izjavila je Maša Vasović, viša menadžerka za upravljanje prihodima „Er Srbije“.

Ona je dodala da srpska avio-kompanija beleži istorijske rezultate od jula 2022. godine, i da se, sudeći po februaru, trend rasta nastavlja.

– Uvođenje novih destinacija u našu mrežu tokom proleća dodatno će povećati interesovanje. Evidentno je pred nama dinamična letnja sezona – istakla je ona.

U februaru ove godine najpopularnije destinacije u Zapadnoj Evropi bile su Cirih, Pariz, Atina, Beč i Berlin. Kada je reč o regionu, najtraženiji su bili Tivat i Podgorica.

Veliko interesovanje i dalje vlada za letove „Er Srbije“ do Istanbula, kao i za prekookeanske destinacije Njujork, Tjenđin i Čikago, do kojeg će nacionalna avio-kompanije ponovo poleteti 17. maja, nakon više od tri decenije pauze, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti: