“Er Srbija“ potpisala sporazum sa „Menzies Aviation“ o zajedničkom ulaganju

od strane | 03/10/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Tanjug)

  „Er Srbija“ je potpisala memorandum o razumevanju sa kompanijom „Menzies Aviation“ (Menzis eviejšn), vodećim globalnim partnerom za usluge zemaljskog opsluživanja, potvrđujući nameru da pokrenu zajedničko ulaganje.

– U okviru planirane saradnje, Menzies će pružati usluge zemaljskog opsluživanja putnicima Er Srbije na aerodromu Nikola Tesla od februara 2024. godine – saopštio je srpsko avio-prevoznik.

Kako je navedeno, zajedničko ulaganje će biti podrška ambicioznim planovima rasta srpske nacionalne avio-kompanije. Prema sporazumu koji je do sada najveći za „Menzies“ u istočnoj Evropi, lokalni timovi će opsluživati više od 22.000 rotacija u prvoj godini na najvećem i najprometnijem aerodromu u Srbiji.

Taj sporazum je još jedan korak „Er Srbije“ koji će omogućiti dalje širenje njene mreže. Sa oko 50 odsto tržišnog udela na aerodromu „Nikola Tesla“, srpska nacionalna avio-kompanija je uspešno proširila svoju mrežu sa 15 novih destinacija u 2022. uz još 23 destinacije u ovoj godini, među kojima i one u SAD, Kini, Grčkoj, Italiji, Nemačkoj, Poljskoj i drugim zemljama.

Od novembra, srpska nacionalna avio-kompanija će uspostaviti direktne letove između Beograda i Porta, dodajući na taj način drugi najveći grad u Portugaliji u svoju mrežu destinacija.

– Izuzetno smo zadovoljni budućom saradnjom sa tako poznatim pružaocem usluga zemaljskog opsluživanja, kao što je Menzies Aviation. Tokom ove letnje sezone, Er Srbija je ostvarila nezapamćen rast, ali se istovremeno suočila sa određenim izazovima na polju pružanja usluga zemaljskog opsluživanja. Želim još jednom da se izvinim svim putnicima koji su ovog leta bili pogođeni situacijom na našem matičnom aerodromu. Još tokom sezone, reagovali smo brzo na tu situaciju, zapošljavanjem novog ljudstva u rekordnom roku. Sada prelazimo na sledeći korak, jer u 2024. želimo da pružimo najbolju moguću uslugu našim putnicima i da imamo pouzdanog partnera za budući rast kompanije – izjavio je generalni direktor „Er Srbije“ Jirži Marek.

Generalni direktor kompanije „Menzies Aviation“ Filip Joanig poručio je da su veoma uzbuđeni što će imati priliku da sarađuju sa „Er Srbijom“ i pomognu joj da ostvari dodatni lokalni i međunarodni rast.

– Strateški gledano, kao pružalac usluga zemaljskog opsluživanja koji je broj jedan u svetu i broj jedan u regionu, ovo zajedničko ulaganje predstavlja veliki korak za Menzies zato što podržava naša nastojanja da proširimo prisustvo na Balkanu i podržimo nova tržišta u oblasti avio-saobraćaja. Radujemo se što ćemo zajedno sa brzorastućom Er Srbijom pružati najbolju visokokvalitetnu uslugu na avio-tržištu Balkana i povećati naš tržišni udeo na beogradskom aerodromu – istakao je Joanig.

„Menzies Aviation“ je vodeći globalni partner za usluge zemaljskog opsluživanja, koji posluje na šest kontinenata, na oko 255 aerodroma, u više od 60 zemalja, uslužujući više od četiri miliona letova godišnje i rukujući sa više od dva miliona tona tereta.

Kako je saopšteno, oslanjajući se na tim koji čini više od 40.000 visoko obučenih ljudi, kompanija pruža kompleksne i brze zemaljske usluge, uključujući usluge putnicima, usluge rukovanja prtljagom i pružanje usluga u salonima, zatim usluge u vazdušnom prevozu tereta, uključujući rukovanje, skladištenje i velikoprodajnu špediciju kao i usluge koje uključuju upravljanje, skladištenje i točenje goriva.

Takođe, „Menzies Aviation“ je u avio-industriji poznata kao kompanija koja pruža najbezbednije, najsigurnije i najodrživije usluge koje su prilagođene potrebama klijenata i koje su neizostavne za protok putnika, aviona i tereta, koji se svakodnevno odvija, bez pauze. Kompanija ima sedište u Londonu, a od svog osnivanja 1833. postala je najveća grupacija za pružanje avio-usluga na svetu po broju zemalja i usluženih aviona.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Želimir Žilnik dobitnik nagrade Beogradski pobednik 52. FEST-a

(Foto: CEBEF/Stefan Đaković)  Ovogodišnji Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti biće dodeljen Želimiru Žilniku, jednom od najznačajnijih i najplodnijih reditelja naše kinematografije. Želimir Žilnik spada u ključne figure i začetnike srpskog i...

Više...

Završen sastanak premijerke Ane Brnabić sa poljoprivrednicima

(Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima poljoprivrednika a na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo poljoprivrede uradi predlog izjave o obrađivanju zemljišta, koji će sačekati formiranje nove Vlade...

Više...