Er Srbija odštampala autobiografiju Mihajla Pupina

od strane | 11/01/2023 | Kultura, Srbija

(Foto: Wikipedia)

  Autobiografiju jednog od najvećih svetskih naučnika Mihajla Pupina, pod nazivom „Sa pašnjaka do naučenjaka“ odštampala je Nacionalna avio-kompanija Srbije Er Srbija u saradnji sa beogradskim Zavodom za udžbenike.

Pomenuta knjiga prvi put je objavljena 1923. u Njujorku na engleskom jeziku, a godinu dana kasnije nagrađena je Pulicerovom nagradom.

Najnovije izdanje knjige dostupno je na srpskom i engleskom jeziku i moći će da se kupi u avionu Er Srbije sa likom slavnog naučnika, poslovnicama nacionalne avio-kompanije u Belvilu i kod Crkve Svetog Marka u Beogradu, kao i u Premijum salonu na beogradskom aerodromu.

Direktor komercijale i strategije Er Srbije Boško Rupić podsetio je da je pre nešto više od mesec dana otkako je u Srbiju stigao drugi širokotrupni avion erbas A330-200 koji nosi ime i lik velikog naučnika Mihajla Pupina.

– Na taj način, naša kompanija želela je da oda priznanje jednom od najvećih umova i najboljih profesora elektrotehnike svih vremena koji nikada nije zaboravio srpsko poreklo i svoj zavičaj – rekao je Rupić, istakavši da su korice čuvene Pupinove autobiografije koja je nedavno odštampana vizuelno usaglašene sa repom aviona.

Rupić je objasnio da postoji povezanost između Pupina i Er Srbije, Baš kao što je Pupin svojim otkrićima povezao ceo svet, srpska nacionalna avio-kompanija trudi se da putnicima približi ceo svet.

Delo „Sa pašnjaka do naučenjaka“ je istinita priča o srpskom pastiru iz malog sela Idvor koji je postao jedan od preteča ere telekomunikacija.

Na srpskom jeziku, u prevodu Milana Jevtića, knjiga je prvi put objavljena 1929. godine, u izdanju Matice srpske iz Novog Sada.

Novo izdanje knjige štampano je na srpskom i engleskom jeziku u tiražu od po 500 primeraka.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

U Srbiji ima oko 3.000 prozjumera ukupne snage 48 MW

(Foto: Shutterstock.com)  U Registar prozjumera Elektrodistribucije Srbije (EDS) upisano je približno 3.000 prozjumera ukupne instalisane snage blizu 48 megavata (MW), saopštilo je Udruženje obnovljivi izvori energije (OIE). Kako se navodi, najveći broj prozjumera...

Više...

Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

(Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ)  Skupština Srbije izabrala je danas potpredsednicu Srpske napredne stranke i dosadašnju predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić za predsednicu srpskog parlamenta. Za Anu Brnabić je, od prisutnih 158 poslanika, glasalo 153, a protiv je...

Više...