Er Srbija odštampala autobiografiju Mihajla Pupina

od strane | 11/01/2023 | Kultura, Srbija

(Foto: Wikipedia)

  Autobiografiju jednog od najvećih svetskih naučnika Mihajla Pupina, pod nazivom „Sa pašnjaka do naučenjaka“ odštampala je Nacionalna avio-kompanija Srbije Er Srbija u saradnji sa beogradskim Zavodom za udžbenike.

Pomenuta knjiga prvi put je objavljena 1923. u Njujorku na engleskom jeziku, a godinu dana kasnije nagrađena je Pulicerovom nagradom.

Najnovije izdanje knjige dostupno je na srpskom i engleskom jeziku i moći će da se kupi u avionu Er Srbije sa likom slavnog naučnika, poslovnicama nacionalne avio-kompanije u Belvilu i kod Crkve Svetog Marka u Beogradu, kao i u Premijum salonu na beogradskom aerodromu.

Direktor komercijale i strategije Er Srbije Boško Rupić podsetio je da je pre nešto više od mesec dana otkako je u Srbiju stigao drugi širokotrupni avion erbas A330-200 koji nosi ime i lik velikog naučnika Mihajla Pupina.

– Na taj način, naša kompanija želela je da oda priznanje jednom od najvećih umova i najboljih profesora elektrotehnike svih vremena koji nikada nije zaboravio srpsko poreklo i svoj zavičaj – rekao je Rupić, istakavši da su korice čuvene Pupinove autobiografije koja je nedavno odštampana vizuelno usaglašene sa repom aviona.

Rupić je objasnio da postoji povezanost između Pupina i Er Srbije, Baš kao što je Pupin svojim otkrićima povezao ceo svet, srpska nacionalna avio-kompanija trudi se da putnicima približi ceo svet.

Delo „Sa pašnjaka do naučenjaka“ je istinita priča o srpskom pastiru iz malog sela Idvor koji je postao jedan od preteča ere telekomunikacija.

Na srpskom jeziku, u prevodu Milana Jevtića, knjiga je prvi put objavljena 1929. godine, u izdanju Matice srpske iz Novog Sada.

Novo izdanje knjige štampano je na srpskom i engleskom jeziku u tiražu od po 500 primeraka.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti: