“Er Srbija“ nastavlja s rekordima: U februaru prevezeno 150 odsto više putnika

od strane | 06/03/2023 | Ekonomija, Srbija

(Foto: Freepik)

  Kompanija „Er Srbija“ saopštila je da je u februaru ove godine prevezla 200.743 putnika, što je povećanje za više od 150 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine.

U februaru je nacionalna avio-kompanija obavila 2.410 letova, što je za 103,3 odsto više u odnosu na isti mesec prošle godine, a to je ujedno i najbolji rezultat srpske nacionalne avio-kompanije u tom mesecu od kada posluje pod imenom „Er Srbija“.

Viša menadžerka za upravljanje prihodima Maša Vasović istakla je da će uvođenje novih destinacija u mrežu tokom proleća dodatno povećati interesovanje putnika.

– Februar je nešto kraći mesec od ostalih, a inače se smatra najlošijim za avio-saobraćaj u ovom delu sveta. To nas nije sprečilo da po prvi put u februaru prevezemo više od 200.000 putnika iz Beograda, Niša i Kraljeva. Februar je osmi uzastopni rekordni mesec u broju prevezenih putnika. Istorijske rezultate beležimo od jula prošle godine, a sudeći po februaru, trend rasta se nastavlja – rekla je Vasović.

Najpopularnije destinacije u februaru bile su Cirih, Pariz, Atina, Beč i Berlin, a kada je reč o regionu, najtraženiji su Podgorica i Tivat.

Kako su naveli iz kompanije, veliko interesovanje i dalje vlada za letove do Istanbula, kao i za prekookeanske destinacije Njujork, Tjenđin i Čikago, do kojeg će „Er Srbija“ ponovo imati let 17. maja, nakon više od tri decenije pauze.

Izvor: Er Srbija

Preporučene vesti:

Petković: Za nas je Ustav Republike Srbije svetinja

(Foto: kim.gov.rs)  Zajednica srpskih opština predstavlja jedini mehanizam opstanka i ostanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i odbijanje Prištine da punih deset godina ispuni svoju obavezu iz dijaloga direktno je omogućilo Aljbinu Kurtiju da sprovodi teror,...

Više...