“Er Srbija“ nastavlja s rekordima: U februaru prevezeno 150 odsto više putnika

od strane | 06/03/2023 | Ekonomija, Srbija

(Foto: Freepik)

  Kompanija „Er Srbija“ saopštila je da je u februaru ove godine prevezla 200.743 putnika, što je povećanje za više od 150 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine.

U februaru je nacionalna avio-kompanija obavila 2.410 letova, što je za 103,3 odsto više u odnosu na isti mesec prošle godine, a to je ujedno i najbolji rezultat srpske nacionalne avio-kompanije u tom mesecu od kada posluje pod imenom „Er Srbija“.

Viša menadžerka za upravljanje prihodima Maša Vasović istakla je da će uvođenje novih destinacija u mrežu tokom proleća dodatno povećati interesovanje putnika.

– Februar je nešto kraći mesec od ostalih, a inače se smatra najlošijim za avio-saobraćaj u ovom delu sveta. To nas nije sprečilo da po prvi put u februaru prevezemo više od 200.000 putnika iz Beograda, Niša i Kraljeva. Februar je osmi uzastopni rekordni mesec u broju prevezenih putnika. Istorijske rezultate beležimo od jula prošle godine, a sudeći po februaru, trend rasta se nastavlja – rekla je Vasović.

Najpopularnije destinacije u februaru bile su Cirih, Pariz, Atina, Beč i Berlin, a kada je reč o regionu, najtraženiji su Podgorica i Tivat.

Kako su naveli iz kompanije, veliko interesovanje i dalje vlada za letove do Istanbula, kao i za prekookeanske destinacije Njujork, Tjenđin i Čikago, do kojeg će „Er Srbija“ ponovo imati let 17. maja, nakon više od tri decenije pauze.

Izvor: Er Srbija

Preporučene vesti:

U Srbiji ima oko 3.000 prozjumera ukupne snage 48 MW

(Foto: Shutterstock.com)  U Registar prozjumera Elektrodistribucije Srbije (EDS) upisano je približno 3.000 prozjumera ukupne instalisane snage blizu 48 megavata (MW), saopštilo je Udruženje obnovljivi izvori energije (OIE). Kako se navodi, najveći broj prozjumera...

Više...

Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

(Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ)  Skupština Srbije izabrala je danas potpredsednicu Srpske napredne stranke i dosadašnju predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić za predsednicu srpskog parlamenta. Za Anu Brnabić je, od prisutnih 158 poslanika, glasalo 153, a protiv je...

Više...