Elektromreža Srbije dodelila stipendije učenicima srednjih tehničkih škola

od strane | 07/10/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Generalna direktorka AD Elektromreža Srbije (EMS) Jelena Matejić potpisala je ugovore o stipendiranju deset učenika iz četiri srednje tehničke skole, smera elektrotehničar energetike, iz Beograda, Niša i Kruševca.

Matejićeva je istakla da su jubilarno po deveti put potpisani ugovori o stipendiranju srenjoškolaca, što je za EMS od izuzetne važnosti.

– Bez obzira što živimo u eri digitalizacije i automatizacije ništa od toga ne bi bilo moguće da nemamo ljudski faktor kao najvažniji činilac u tom procesu – izjavila je ona.

Kako je naglasila, EMS je jedna od najuspešnijih kompanija u Srbiji, a u oblasti energetike svakako prva.

– Za EMS je bitno da obuči i edukuje buduće generacije koje će naslediti nas i ono što mi negujemo kao najvišu vrednost – dodala je Matejićeva.

Učenik završne godine Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ iz Niša Anđelko Aranđelović kazao je da će mu stipendija EMS-a pomoći u sticanju novog iskustva, kao i da će mu otvoriti nove poslovne mogućnosti. On je istakao da je se za stipendiju EMS-a prijavio na preporuku profesora, koji, prema njegovim rečima, hvale stipendiju i preporučuju je učenicima.

Dimitrije Denda iz Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ iz Beograda naglasio je da se za stipendiju prijavio zbog novih poslovnih mogućnosti i kontakata u svetu energetike.

– Finansijski iznos je bitna stavka stipedije, ali će sticanje iskustva biti od neprocenjive važnosti – rekao je Denda.

Ugovorom o stipendiranju predviđeno je da učenici tokom devet meseci dobijaju stipendiju u iznosu od 15.000 dinara, a tokom trajanja programa biće u prilici da se upoznaju sa radom i funkcionisanjem EMS-a.

Uz podršku mentora, stipendisti će steći važna praktična znanja i veštine, sa mogućnošću da po završetku školavanja pronađu zaposlenje u EMS-u.

Talentovani stipendisti dolaze iz škola „Nikola Tesla“, „Stari Grad“ i „Rade Končar“ iz Beograda, Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ iz Niša i „Prve tehničke škole“ iz Kruševca.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Želimir Žilnik dobitnik nagrade Beogradski pobednik 52. FEST-a

(Foto: CEBEF/Stefan Đaković)  Ovogodišnji Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti biće dodeljen Želimiru Žilniku, jednom od najznačajnijih i najplodnijih reditelja naše kinematografije. Želimir Žilnik spada u ključne figure i začetnike srpskog i...

Više...

Završen sastanak premijerke Ane Brnabić sa poljoprivrednicima

(Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima poljoprivrednika a na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo poljoprivrede uradi predlog izjave o obrađivanju zemljišta, koji će sačekati formiranje nove Vlade...

Više...