PKS: Cilj nam je da se mladi ekonomski osnaže i ostanu u Srbiji

od strane | 23/02/2023 | Ekonomija, Srbija

(Foto: Privredna komora Srbije)

  Ekonomsko osnaživanje mladih, poboljšanje njihovog položaja na tržištu rada i podrška u pokretanju biznisa, biće u vrhu prioriteta i fokusu aktivnosti Sektora za preduzetništvo Privredne komore Srbije (PKS), istaknuto je na sastanku sa predstavnicima vodećih udruženja mladih i studenata u Srbiji.

Mladi predlažu uvođenje u škole predmeta o preduzetništvu, kako bi se kod dece, od najranijih školskih dana razvijao preduzetnički duh.

Direktorka Sektora preduzetništva PKS Branislava Simanić je nakon razgovora sa mladima objasnila zbog čega PKS i Sektor preduzetništva nameravaju da saslušaju mlade i pomognu im prilikom zapošljavanja.

– Cilj nam je da se mladi ekonomski osnaže, da se lakše zapošljavaju, pokreću sopstvene biznise, otvaraju nova radna mesta, zasnivaju porodice i ostanu u Srbiji. PKS i Sektor preduzetništva otvoreni su za različite vidove podrške i pomoći mladima koji imaju odlične ideje, planove i želje da budu preduzetnici. Mladi su snaga i najveća vrednost našeg društva – poručila je Simanićeva.

Na sastanku u PKS učestvovali su predstavnici Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS), NAPOR-a, Timske inicijative mladih, Udruženja za UN, Studentske unije Ekonomskog fakulteta, Studentske organizacije za međunarodnu saradnju, Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, KSAP, Beogradske akademije poslovnih i umetničkih strukovnih studija (BAPUSS), kao i kompanije “Eco Serein”.

Rade Atanasijević iz Sekcije za omladinsko preduzetništvo PKS pozvao je članove ovih asocijacija da se aktivno uključe u rad ove sekcije, kako bi zajedno kreirali predloge i inicijative koje su usmerene ka jačanju položaja mladih.

Predloženo je da se u maju u PKS organizuje konferencija posvećena omladinskom preduzetništvu.

Takođe, dogovreni su redovni kontakti i sastanci sa Komorom i Sektorom preduzetništva, a naredni je već polovinom marta.

Izvor: Privredna komora Srbije

Preporučene vesti:

U Srbiji ima oko 3.000 prozjumera ukupne snage 48 MW

(Foto: Shutterstock.com)  U Registar prozjumera Elektrodistribucije Srbije (EDS) upisano je približno 3.000 prozjumera ukupne instalisane snage blizu 48 megavata (MW), saopštilo je Udruženje obnovljivi izvori energije (OIE). Kako se navodi, najveći broj prozjumera...

Više...

Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

(Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ)  Skupština Srbije izabrala je danas potpredsednicu Srpske napredne stranke i dosadašnju predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić za predsednicu srpskog parlamenta. Za Anu Brnabić je, od prisutnih 158 poslanika, glasalo 153, a protiv je...

Više...