PKS: Cilj nam je da se mladi ekonomski osnaže i ostanu u Srbiji

od strane | 23/02/2023 | Ekonomija, Srbija

(Foto: Privredna komora Srbije)

  Ekonomsko osnaživanje mladih, poboljšanje njihovog položaja na tržištu rada i podrška u pokretanju biznisa, biće u vrhu prioriteta i fokusu aktivnosti Sektora za preduzetništvo Privredne komore Srbije (PKS), istaknuto je na sastanku sa predstavnicima vodećih udruženja mladih i studenata u Srbiji.

Mladi predlažu uvođenje u škole predmeta o preduzetništvu, kako bi se kod dece, od najranijih školskih dana razvijao preduzetnički duh.

Direktorka Sektora preduzetništva PKS Branislava Simanić je nakon razgovora sa mladima objasnila zbog čega PKS i Sektor preduzetništva nameravaju da saslušaju mlade i pomognu im prilikom zapošljavanja.

– Cilj nam je da se mladi ekonomski osnaže, da se lakše zapošljavaju, pokreću sopstvene biznise, otvaraju nova radna mesta, zasnivaju porodice i ostanu u Srbiji. PKS i Sektor preduzetništva otvoreni su za različite vidove podrške i pomoći mladima koji imaju odlične ideje, planove i želje da budu preduzetnici. Mladi su snaga i najveća vrednost našeg društva – poručila je Simanićeva.

Na sastanku u PKS učestvovali su predstavnici Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS), NAPOR-a, Timske inicijative mladih, Udruženja za UN, Studentske unije Ekonomskog fakulteta, Studentske organizacije za međunarodnu saradnju, Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, KSAP, Beogradske akademije poslovnih i umetničkih strukovnih studija (BAPUSS), kao i kompanije “Eco Serein”.

Rade Atanasijević iz Sekcije za omladinsko preduzetništvo PKS pozvao je članove ovih asocijacija da se aktivno uključe u rad ove sekcije, kako bi zajedno kreirali predloge i inicijative koje su usmerene ka jačanju položaja mladih.

Predloženo je da se u maju u PKS organizuje konferencija posvećena omladinskom preduzetništvu.

Takođe, dogovreni su redovni kontakti i sastanci sa Komorom i Sektorom preduzetništva, a naredni je već polovinom marta.

Izvor: Privredna komora Srbije

Preporučene vesti:

Petković: Za nas je Ustav Republike Srbije svetinja

(Foto: kim.gov.rs)  Zajednica srpskih opština predstavlja jedini mehanizam opstanka i ostanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i odbijanje Prištine da punih deset godina ispuni svoju obavezu iz dijaloga direktno je omogućilo Aljbinu Kurtiju da sprovodi teror,...

Više...