Ministar Cvetković sa predstavnicima Evropske investicione banke o rezultatima saradnje

od strane | 27/09/2023 | Ekonomija, Srbija

(Foto: Ministarstvo privrede)

  Ministar privrede Slobodan Cvetković sastao se sa predstavnicima Evropske investicione banke (EIB), šefom jedinice za Zapadni Balkan Kadirom Bahčečikom, šefom regionalnog predstavništva za Zapadni Balkan Alesandrom Bragonzijem i menadžerom za projekte u Srbiji Olesjom Muratovom.

Tom prilikom Cvetković je istakao da je saradnja sa Evropskom investicionom bankom dobra i dodao da očekuje da će se nastaviti i u budućem periodu.

– Preko 110 miliona sredstava Evropske investicione banke, koja će se plasirati kroz Fond za razvoj, biće dodatni zamah i podstaći rast privatnog sektora i povećati privredne aktivnosti – naveo je Cvetković.

Ministar je rekao da je zainteresovanost privrede za povoljniji kapital velika, naročito imajući u vidu značaj malih i srednjih preduzeća za funkcionisanje celokupne privrede koje je neprocenjivo.

Predstavnici Evropske investicione banke iskazali su spremnost da pruže finansijsku podršku koja će dodatno ojačati privredu Srbije.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Želimir Žilnik dobitnik nagrade Beogradski pobednik 52. FEST-a

(Foto: CEBEF/Stefan Đaković)  Ovogodišnji Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti biće dodeljen Želimiru Žilniku, jednom od najznačajnijih i najplodnijih reditelja naše kinematografije. Želimir Žilnik spada u ključne figure i začetnike srpskog i...

Više...

Završen sastanak premijerke Ane Brnabić sa poljoprivrednicima

(Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima poljoprivrednika a na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo poljoprivrede uradi predlog izjave o obrađivanju zemljišta, koji će sačekati formiranje nove Vlade...

Više...