Za prvih šest meseci u Srbiji prevezeno više putnika nego pre godinu dana

od strane | 01/10/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Freepik)

  U prvih šest meseci ove godine u Srbiji je, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, prevezeno 13,1 odsto putnika više nego u istom periodu prethodne godine, pri čemu je prevoz putnika u unutrašnjem saobraćaju povećan za 10,7 odsto, a u međunarodnom saobraćaju za 45,4 odsto.

U vazdušnom saobraćaju rast je iznosio 87,2 odsto, u drumskom saobraćaju 7,0 odsto, a u železničkom saobraćaju 141,5 odsto.

Kada je o robi reč, količina robe prevezene u prvom polugodištu ove godine, u poređenju sa istim periodom 2022. godine, manja je za 2,2 odsto.

Klasične poštanske usluge u prvom polugodištu ove godine zabeležile su pad u odnosu na isti period 2022. godine, koji je kod pismonosnih pošiljki iznosio 18,4 odsto, a kod paketskih pošiljki je zabeležen rast od 72,6 odsto.

Usluge platnog prometa bile su manje za 4,6 odsto, u fiksnoj telefoniji ostvaren je pad od 17,6 odsto, a u mobilnoj telefoniji od 1,2 odsto.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Želimir Žilnik dobitnik nagrade Beogradski pobednik 52. FEST-a

(Foto: CEBEF/Stefan Đaković)  Ovogodišnji Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti biće dodeljen Želimiru Žilniku, jednom od najznačajnijih i najplodnijih reditelja naše kinematografije. Želimir Žilnik spada u ključne figure i začetnike srpskog i...

Više...

Završen sastanak premijerke Ane Brnabić sa poljoprivrednicima

(Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima poljoprivrednika a na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo poljoprivrede uradi predlog izjave o obrađivanju zemljišta, koji će sačekati formiranje nove Vlade...

Više...