U avgustu Sombor ugostio 115 odsto više turista nego u julu

od strane | 04/10/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Youtube printskrin)

  U Somboru je u avgustu boravilo 1.364 domaćih turista, što je za 115 odsto više nego u julu, dok je broj noćenja iznosio 6.048 i bio je veći za 235 odsto u odnosu na jul, saopštila je Turistička organizacija Sombora, pozivajući se na podatke Republičkog zavoda za statistiku.

Kada je o strancima reč, zabeležen je dolazak 937 turista, koji su ostvarili 3.030 noćenja.

U odnosu na jul, broj dolazaka stranaca bio je manji za 9,0 odsto, ali je broj noćenja povećan za 3,0 odsto.

Turisti su u proseku u gradu boravili po nešto manja od četiri dana.

Iz Turističke organizacije navode da fizička lica u Somboru stalno kategorišu smeštajne objekte u domaćoj radinosti, kao apartmane, sobe i kuće, te je ponuda smeštajnih objekata sve bogatija i raznovrsnija, a grad iz godine u godinu, postaje sve atraktivnija i poznatija turistička destinacija.

Dodaju da za veći turistički promet ipak i dalje nedostaju objekti većeg kapaciteta u koje mogu da se smeste veće turističke grupe.

Izvor: Tanjug

Preporučene vesti:

Želimir Žilnik dobitnik nagrade Beogradski pobednik 52. FEST-a

(Foto: CEBEF/Stefan Đaković)  Ovogodišnji Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti biće dodeljen Želimiru Žilniku, jednom od najznačajnijih i najplodnijih reditelja naše kinematografije. Želimir Žilnik spada u ključne figure i začetnike srpskog i...

Više...

Završen sastanak premijerke Ane Brnabić sa poljoprivrednicima

(Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima poljoprivrednika a na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo poljoprivrede uradi predlog izjave o obrađivanju zemljišta, koji će sačekati formiranje nove Vlade...

Više...