Tokom promotivnog perioda „Soko“ prevezao 2,5 miliona putnika

od strane | 31/01/2023 | Društvo, Srbija

(Foto: Tanjug)

  Od marta prošle godine tokom perioda promotivnih cena voznih karata, dva i po miliona putnika prevezlo se vozom na relaciji Beograd – Novi Sad, saopštio je „Srbija Voz“.

Kako bi što više izašao u susret građanima koji primarno koriste železnički prevoz tokom čitave godine, ovaj voz uveo je i novu ponudu – godišnju pretplatnu kartu, koja važi u prvom i drugom razredu svih vrsta vozova na svim relacijama u unutrašnjem saobraćaju.

Cena godišnje pretplatne karte iznosi 72.000,00 dinara, dok za onlajn način kupovine karata putem veb sajta ili aplikacije postoji popust od pet odsto, takođe za rutu Beograd – Novi Sad.

Kako navode, nakon skoro godinu dana promotivnog perioda, od sutra ovom rutom počinje i prodaja pojedinačnih voznih karata po redovnim cenama, u skladu sa važećom tarifom ovog voza.

Cena vozne karte za odraslu osobu za drugi razred direktnog Inter City voza „Soko“ od Beograda do Novog Sada i obrnuto iznosiće 603 dinara, sa uključenom rezervacijom mesta.

Važno je napomenuti da putnici ne mogu da kupe karte za Inter City vozove kod konduktera u vozu, već isključivo pre polaska.

Cena vozne karte za odraslu osobu za drugi razred “Regio Ekspres” voza putanje Beograd – Novi Sad iznosiće 453 dinara i nije potrebna rezervacija.

Cene karata na Regio vozovima koje nisu bile obuhvaćene promotivnim periodom ostaju nepromenjene.

„Srbija Voz“ ističe da će kupovina mesečnih karata uskoro biti dostupna i putem mobilne aplikacije i internet prezentacije.

Cena mesečne pretplatne karte za put od centra Beograda do Novog Sada iznosi 6.874 dinara, ukoliko se koristi isključivo za “Regio” voz, dok karta za jedan mesec za najsavremeniji voz u regionu ,,Soko” iznosi 12.000 dinara i ista se može koristiti za putovanje i u “Regio” vozu.

Čak i kada se završi promotivni period putnicima će biti omogućena kupovina voznih karata po nižim cenama uz primenu određenih povlastica – od 20 odsto za povratno putovanje, 50 odsto za decu od šest do 14 godina i 30 procenata za putnike koji poseduju kartice “SRB PLUS”, kao i za prevoz grupa.

Izvor: Tanjug

tagovi: cene | karta | soko | voz

Preporučene vesti: